СофтУни празнува 8 години като лидер в специализираното образование

2512
СофтУни празнува 8 години като лидер в специализираното образование
Снимка: SoftUni

През ноември се отбелязват 8 години, откакто СофтУни постави началото на своята революционна инициатива. Екипът се захваща не просто със задачата, но и със значимата кауза да предлагат качествено, достъпно и практически насочено образование, както в сферата на софтуерното инженерство, така и в тези на дигиталния маркетинг и дизайна.

От самия старт, екипът на СофтУни, начело с основателите Светлин Наков, Христо Тенчев и Иван Ненков, се стремят да бъдат двигатели на видима образователна революция. 8 години по-късно, успешно изпълнената им мисия превръща начинаещи в експертни кадри, подготвени с ключови практически умения, желани и високо търсени както в България, така и в световен мащаб.

На връх осмия си рожден ден, колективът на СофтУни си отговаря на въпроса “Какво за мен е СофтУни”, след години доказателства какво е академията за нейните студенти и партньори.

По този повод, Светлин Наков споделя:

“За мен СофтУни е началото. Началото на една голяма и значима кауза: да дадем качествено образование, професия и престижна работа на всеки, който има желание да навлезе в света на програмирането и дигиталните професии.

СофтУни е общност на активни млади хора, които припознават нашата образователна кауза и чрез много усилия и отдаденост поемат отговорност за своето професионално развитие.

Екипът на СофтУни за мен е като семейство, което поддържа духа на нашата образователна общност и чрез всеотдайна работа и непрестанна подкрепа.

В последните години СофтУни опитва да разшири обхвата на нашата общност извън България и вярвам, че вече успяваме да напипаме вярната посока чрез инициативата SoftUni Global Community. С усърдна работа, сплотен екип и креативно мислене се постигат чудеса. Вярвам, че ще успеем, защото имаме голяма кауза за милиони млади хора по света.”

Към вдъхновяващото послание се включва и Христо Тенчев:

“За мен СофтУни е прогрес. Прогрес, защото предоставя на хората нещо много ценно – възможност да придобият нови умения, които да им позволят да творят в глобална индустрия и всеки да допринесе към общия прогрес на човечеството, отвъд границите на държави, континенти, култури. От своето начало СофтУни също непрестанно се развива и подобрява, за да може да бъде полезно на хората по все по-ефективен, по-удобен и приятен начин.”

Успехът не само на думи, но и в цифри

За своите 8 години на образователната сцена, от СофтУни са поставили началото на редица инициативи, но успехите им се дължат на отдадената работа и труда както на целия екип, така и на лекторите, студентите и бизнес партньорите им. Ето само част от резултатите, до които са довели взаимните им усилия.

Software University

Началото на каузата се поставя от Software University, или това, което познаваме днес като СофтУни. От създаването досега, безплатният входящ курс Programming Basics е привлякъл над 160 000 кандидати. Продължилите в цялостната им програма по софтуерно инженерство са хиляди, а в огромното разнообразие от отворени курсове са взели участие 120 000 бъдещи експерти.

Открийте света на Software University още днес

SoftUni Digital

Все повече интерес привлича и инициативата, посветена на дигиталния маркетинг. До този момент, в началния етап на програмата – Marketing Basics, са взели участие 32 000 курсисти. Към цялостната програма на SoftUni Digital са се присъединили над 4 800 души, а взелите участие в отворените курсове са повече от 42 000.

Открийте света на SoftUni Digital още днес

SoftUni Creative

С непрекъснатото си развитие СофтУни отделя внимание и на творците. Креативната инициатива SoftUni Creative също се радва на значително внимание. До момента над 25 000 души са кандидатствали за входящия курс по дизайн, криейтив и визуализация. 3 000 курсисти са взели участие в цялостната програма, а повече от 36 000 са придобили знания и практически умения в отворените курсове по дизайн.

Започнете творческия си път със SoftUni Creative

SoftUni Kids

Екипът на СофтУни мисли и за най-малките и как да ги подготви за успех във висококонкурентна среда. Инициативата SoftUni Kids се фокусира върху развиването на логическото мислене на децата, научава ги да работят в екип и подхранва въображението им чрез адаптирани програми на базата на игра. Родителите се доверяват на инициативата и доказателство за това са всички 4 178 хлапета, преминали обученията. С тях са проведени близо 500 успешни курса.

Научете повече за инициативата SoftUni Kids

SoftUni Svetlina

СофтУни Светлина предлага практическо и иновативно гимназиално образование, водено от професионалисти и специалисти в различни сфери. Вече четири поредни випуска черпят знания и умения в иновативната гимназия. До момента, 340 ученици са се обучавали тук, като само за 2021 година, записалите се за новия випуск са 106.

Заповядайте в гимназия SoftUni Svetlina

SoftUni Bootcamp – подготовка за реалната работна среда

За пореден път СофтУни реагира светкавично на изменящия се пазар и търсенето на специалисти по софтуерно инженерство, този път в лицето на инициативата SoftUni Bootcamp. Целта на програмата е да подпомогне летящия кариерен старт на курсистите.

По време на SoftUni Bootcamp, участниците работят в екипи, поставени максимално близо до реалната работна среда. Това им дава ценен практически опит със задачи и казуси, които трябва да решат заедно и биха срещнали в реалността. Опитен Tech Lead се грижи курсистите да получат както технически, така и ключови “меки умения”, които да прилагат със самочувствие в истинска професионална среда. Достъпът до програмата е напълно безплатен, а завършилите получават и ценно кариерно съдействие, за да направят следващата крачка по пътя си.

Научете повече за SoftUni Bootcamp тук

8 години след старта, Иван Ненков, CEO на СофтУни, споделя в заключение:

“СофтУни е всичко това, което смятаме, че трябва да съчетава съвременното образование – една задружна общност от мотивирани и амбициозни хора, черпейки безценен опит от водещи експерти от бизнеса, превръщайки своите познания в реални практически умения, бъдейки напълно подготвени да се превърнат в бъдещи лидери и професионалисти.”

Екипът на СофтУни гледа с амбиция към бъдещето, от което неизменна и високо ценена част ще продължат да бъдат както партньорите, така и курсистите. Именно те, разкриват от СофтУни, са вдъхновението и мотивация, които карат колектива непрекъснато да се развива и надгражда, и се надяват че още повече хора ще споделят деветия им рожден ден.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБРАЗОВАНИЕ:

Популизъм или достъпно образование? Оставиха безплатното висше образование за следващия парламент

"Образованието е пътят": Денков с позиция за безплатното висше образование

Три наши ученички с медали от Европейската олимпиада по математика

Няма карантинирани класове заради коклюш: Говори образователният министър

Намаляват педагозите в детските градини

Официално: 2 май ще е неучебен ден за цяла България

Кабинетът отпусна милиони за образование на децата за пътна безопасност

МОН обмисля 2 май да е неучебен в цялата страна

Милиони за електромобили, микробуси и автобуси за училищата дава МОН

Учениците в Самоков и Етрополе също няма да учат на 2 май

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com