Стартира кандидатстването за Годишните награди за образование в България

1266
Стартира кандидатстването за Годишните награди за образование в България
Снимка: Асоциация на креймбридж училищата

От 14 октомври всички желаещи могат да кандидатстват или да номинират свои колеги за Годишните награди за образование на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България на сайта на Асоциацията. Крайният срок е 4 ноември 2022 г.

Категориите, в които жури от експерти ще определи победители, са „Учител на годината“, „Директор на годината“, „Училище на годината“ и новите две категории „Отговорник на годината“ и „Езиков център на годината“. Специална награда ще бъде връчена и на училището с най-добро представяне на престижното международно състезание по английски език Kangaroo Global Linguistics, което в България се организира от Асоциацията на Кеймбридж училищата.

„Годишните награди на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България са чудесен повод да отдадем заслуженото признание на всички участници и институции в образователния процес на национално ниво. Тази година сдружението навършва 15 години и сме изключително горди, че интересът за членство от образователни институции непрекъснато нараства. Всички членове имат достъп до редица семинари и обучения, съвременни учебни материали и още много ползи, които допринасят за повишаване нивото на обучение и мотивиране на учениците”, каза Владимир Колев, председател на управителния съвет на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България.

Всички постъпили кандидатури ще бъдат оценени от журито, съставено от четири утвърдени личности в сферата на образованието и словото. Това са: даровитият писател и водещ специалист по демография и етно-религиозни конфликти - Георги Бърдаров, мениджърът образователни програми към Google – Наталия Митева, главният инспектор в Националния инспекторат по образование и дългогодишен директор на 31. СУЧЕМ „Иван Вазов“ – Надежда Николчева, и преподавателят по информационни технологии в столичното 1. СУ „Пенчо П. Славейков“, с над 20 години опит в професията - Искра Георгиева.

Тази година конкурсът ще бъде придружен и от тържествено празненство по повод 15-годишния юбилей на Асоциацията, обединяваща едни от най-добрите училища в подготовката на учениците по английски език.

По време на официална церемония по награждаване, която ще се състои през декември в София, кандидатите, класирали се на челните позиции, ще спечелят освен признание в национален мащаб и ценен трофей, който ще отнесат със себе си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com