Студентите от УНСС излизат на втори протест

7759
Студентите от УНСС излизат на втори протест

След като искането за отмяна на увеличението на таксите с 33% не беше уважено след първия протест, студентите от УНСС се решаваме на втори, се казва в съобщението за събитието във Фейсбук, предаде БГНЕС.

Протестът е предвиден за 14 часа на 4 април в двора на УНСС. "Смятаме че това увеличение е неправилно, необосновано, неадекватно, и най-вече неморално в такива трудни за студентите времена, затова искаме пълната му отмяна. Разбираме, че държавните субсидии са малко и бихме участвали в демонстрации за тяхното увеличение, но отказваме да ни бъде прехвърляна икономическата тежест, заради грешките на държавата", заявяват студентите.

Беше направено предложение таксата да бъде увеличена за всички с 58 лева, което означава, че за 90% от студентите увеличението си остава 33%, а за другите леко намалява. Смятаме, че това предложение е несправедливо и цели да раздели студентската общност в университета, се казва още в съобщението.

"Затова ще излезем на нов протест на 4 април 2013. По време на протеста ще се състои импровизиран и символичен конкурс за най-оригинален плакат, арт-проект или лозунг на тема "Увеличение на таксите в УНСС". Награда за този конкурс ще бъде евентуалната победа и отмяната на увеличението, което смятаме, че ще е добър стимул.

Опасяваме се, че е възможно да се появят поставени лица, които да се държат агресивно и преднамерено да нарушават материалната база на университета, с цел да се дискредитират протестът и движението за отмяна на увеличението. Подчертаваме, че нашият протест е мирен. Ако някой забележи хора, които извършват разрушителни дейности в рамките на университета, молим да се разграничите от такива прояви и да сигнализирате своевременно", призовават студентите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Образование