"Възраждане" с критики към МОН заради мерките срещу коронавируса в училищата

3293
"Възраждане" с критики към МОН заради мерките срещу коронавируса в училищата
Снимка: Пресцентър на "Възраждане"

Тазгодишният 15-ти септември е повод за притеснение за всички родители, които отглеждат деца в ученическа възраст. Причината за притесненията са мерките, които образователното министерство въвежда за борба с „пандемията“ от COVID 19, пишат в обръщението до медиите от ПП "Възраждане".

След като през цялата лятна ваканция учениците бяха заедно по паркове, градини, летни занимания, лагери и други масови прояви и това не застраши здравето им, днес те са длъжни  да се върнат в училища, превърнати в изолатори. 

ДБ: МОН се държи неадекватно, Вълчев - оставка!

Министерството на образованието се държи неадекватно в началото на учебната година и затова министър Вълчев трябва да подаде оставка, з...

Необмислените мерки, въведени от образователното министерство,  са поредния удар срещу българското училище като образователна институция.

Те не само заплашват да превърнат училището в неприветливо и нежелано място за пребиваване, но и застрашават живота и здравето на всички участници в образователната институция.

Има редица медицински доказателства за това, че наложените мерки са рискови, тъй като застрашават психическото и физическо здраве както на подрастващите ученици така и на техните учители.

Политическа организация Възраждане се обявява категорично против въведените от образователното министерство мерки, което сме обосновали  ясно в нашата позиция от 27 август 2020 г. - https://vazrazhdane.bg/новини-и-събития/397-настояваме-мон-да-излезе-с-ясна-позиция-за-започването-на-учебната-година.

Родители на протест пред МОН: Мерките стресират децата (СНИМКИ)

Родители излязоха на протест пред Министерството на образованието и науката. Те настояват да отпадне задължителното носене на маски в ...

Призоваваме всички засегнати от мерките в образователния процес да се обединим и заедно да се противопоставим на безхаберието на управляващите, които, за да постигнат собствените си цели, са готови да застрашат здравето на всички ангажирани в образователния процес. Да посегнат на бъдещето  на България – децата и на работещите учители, на които дължим моралните устои на нацията. Хората, които изграждат поколения и упражняват професията, която стои в основата на всички професии. 

Подозираме, че  неадекватно въведените мерки целят едно – преминаване към дистанционно обучение през октомври. Имаме сведения, че  много от директорите са предупредени да имат готовност  за това още от миналата учебна година. Възраждане пита: Целят ли мерките на образователното министерство преминаване към дистанционно обучение след началото на учебната година?

Призоваваме Ви заедно да се противопоставим на решенията на настоящите управляващи, които не се притесняват да пожертват дори децата ни, за да се облагодетелстват. Нека се противопоставим сега и, ако се налага, дори да блокираме учебния процес, за да запазим здравето на децата си и техните учители.

Настояваме МОН да излезе с ясна позиция за започването на учебната година и за формата на обучение през цялата учебна година, пишат още от "Възраждане".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБРАЗОВАНИЕ:

Учениците в Самоков и Етрополе също няма да учат на 2 май

Държавата спонсорира обучението на стотици студенти в топ университети в чужбина

Призив към Терзиев: 2 май да е неучебен ден

Български ученици с два сребърни медали от Европейската олимпиада по експериментални науки

Матурите: Промени и новости - ако пропуснеш, можеш да се явиш пак

СофтУни с изцяло нови Upskill програми за IT специализация

България привлича водещи учени със заплати до 8000 лв.

Заради изборите: Местят матурата за 10 клас

Софийският университет ще награди най-добрите си студенти за годината (ВИДЕО)

Софийският университет сред най-добрите в световен мащаб

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Образование