18-месечно бебе почина от морбили в Германия

19045
18-месечно бебе почина от морбили в Германия
Снимка: Thinkstock/Guliver

Бебе почина от морбили в Берлин, обявиха здравните власти. Германия в момента преживява най-тежката епидемия от силно заразния вирус от години насам.

18-месечното момченце починало на 18 февруари. Tова е първият известен смъртен случай сред 570 заболели от морбили от октомври досега в немската столица.

Още две жертви на противогрипна ваксина в Италия

Броят на починалите в Италия след поставена противогрипна ваксина, произведена от швейцарската фармацевтичнчна компания Новартис (Novar...

Повторната поява на болестта в Германия, както и в някои части на САЩ, съвпада с тенденцията някои родители да отказват да ваксинират децата си.

"Нерационалното всяване на страх от враговете на ваксините е безотговорно. Тези, които отказват да ваксинират децата си застрашавет не само тях, но и останалите", заяви през уикенда здравният министър Херман Грое.

Националните здравни власти информираха, че засега не се планира ваксинациите срещу морбили да станат задължителни. Но правителството гарантира, че родителите ще бъдат консултирани за нуждата от имунизации, когато децата тръгнат на ясла. "Ако това не помогне, ще обмислим други стъпки", допълни тя.

Центърът за контрол и превенция на болестите съобщи, че вълната от инфекции в Берлин "първоначално е засегнала хора, търсещи убежище, предимно от Босна и Херцеговина и Сърбия".

Отец Евгений започна подписка срещу задължителната ваксинация

Сливенският свещеник Евгений Янакиев започва подписка срещу задължителната ваксина на децата. Той си е уговорил среща с местен депутат,...

Много хора, които не ваксинират децата си, се страхуват, че тройната ваксина против морбили, заушка и рубеола е виновна за увеличаващите се случаи на аутизъм - теория, многократно опровергавана от различни проучвания. Някои родители отказват ваксинации по религиозни или политически причини.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com