Американски бомбардировачи пак отидоха във Великобритания - заради Русия

6700
Американски бомбардировачи пак отидоха във Великобритания - заради Русия
Снимка: Getty Images/Guliver

Три тежки стратегически американски стелт-бомбардировачи Northrop B-2А Spirit са на разположение на Кралските военновъздушни силина Великобритания за изпълнение на задачи в Европа и конкретно за симулация на ракетно-бомбови удари край границите на Русия, предава агенция EA Daily.

Spirit of Mississippi, Spirit of Georgia и Spirit of New York – това са имената на трите бомбардировача B-2A, които пристигнаха в британската база "Феърфорд", отбелязва руското издание "Оперативная линия", цитирано от Агенция "Фокус".

Американски ядрени бомбардировачи приближиха до границата с Русия

Три американски стратегически бомбардировача Boeing-52H Stratofortress са се приближили до границите на Русия, става ясно от данните на...

Съобщава се също, че преди това наетият от ВВС на САЩ B-747 Jumbo Jet е докарал във "Феърфорд" последната част от американския инженерно-технически състав на американската база "Уайтман" (от там са и стелт-бомбардировачите), тъй като самолетът B-2A е със скъпа и сложна поддръжка.

Очаква се, че през тази седмица към трите B-2A във Великобритания ще бъдат разположени още не по-малко от два стратегически бомбардировача Boeing B-52H Stratofortress.

"С оглед вече намиращият се там от 17 юни един B-52H с непълна техническа готовност, защото му бяха сменени закрепванията на два двигателя към равнината на крилото и бе извършена работа по замяна на изгорял двигател, броя на ударните сили на ВВС на САЩ, разположени във Великобритания ще възлиза на шест единици", отбелязва "Оперативная линия".

Руската агенция добавя, че от средата на август командването на ВВС на САЩ е пристъпило към практическа реализация на подготвителните мероприятия за поредно разполагане (започвайки от края на август) на стратегически бомбардировачи във Великобритания. B-2A в предназначен за пробиване на плътна противовъздушна отбрана и нанасяне на удар с конвенционално или ядрено оръжие.

САЩ са изпратили в Европа шест B-52, които могат да носят ядрено оръжие

Шест стратегически бомбардировача В-52 на ВВС на САЩ, разположени досега в база в Луизиана, бяха прехвърлени в Европа за "интеграция в ...

По-рано EADaily многократно е съобщавала за полети през март до западните граници на Русия от разположените шест американски стратегически бомбардировачи Boeing B-52H Stratofortress в британската авиобаза "Феърфорд". B-52H достигна условните граници на изстрелванията, получи информация за потенциални цели, въведе съответните данни в прицелните комплекси (системи) на ракетите - и симулира условни изстрелвания върху тях. И тези цели бяха най-важните военни съоръжения на Русия - летища, командни пунктове, позиции за изстрелване на ракети и т.н., категорично гласи материалът.

Освен това редовните полети на B-52H край руските граници представляват своего рода отработване на излизане на границата на ракетен удар и нанасянето му извън зоната на идентифициране на радиолокационните средства на ПВО, както и извън пределите на бойния радиус на изтребителите от руските ПВО МиГ-31. Тогава командването на руските Военнокосмически сили (ВКС) прехвърли от авиобазата в Енгелс (Саратовска област) на едно от летищата зад полярния кръг четири стратегически ракетоносеца Ту-160 и един самолет за далечно радиолокационно идентифициране.

В началото на април американските бомбардировачи B-52H се върнаха от авиобазата "Феърфорд" у дома в "Барксдейл" (в южната част на САЩ).

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Украйна конфискува активи на назначения от Русия губернатор на Запорожка област

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 25.04 - Байдън подписа военната помощ, първата пратка вече е на път

Лукашенко: С Путин решаваме за ядрените оръжия - как и кога

Десетки хиляди полети имали проблеми с навигацията, подозират руска намеса

За създаване на "терористично общество": Русия арестува задочно Гари Каспаров

"Спрете лодките": Лондон с крайни мерки срещу мигрантите

Една голяма заплаха виси над Германия

Кой държави дават най-много военна помощ за Украйна - ето по колко милиарда отпускат

Като ресторантьор ти иде да си скубеш косите - какво разказват собственици на заведение

Нарушаване на пътните правила в чужбина: ЕС с по-строго законодателство

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа