Анализ: Частите за бързо реагиране на САЩ в Европа не могат да спрат руска агресия

3656
Анализ: Частите за бързо реагиране на САЩ в Европа не могат да спрат руска агресия
Снимка: Getty Images/Guliver

Силите за бързо реагиране на американската армия в Европа са недостатъчно оборудвани, недостатъчно подготвени и неправилно организирани, за да се противопоставят на военната агресия от Русия, сочи вътрешно проучване, цитирано от Politico.

173-ата въздушнопреносима бригада със седалище в Италия, ключов елемент на НАТО, която е прекарала голяма част от последното десетилетие и половина в Ирак и Афганистан, е лишена от "съществени способности, необходими за ефективното изпълнение на мисията и с решаваща скорост", гласи анализът за бригадата, цитиран от БГНЕС.

Тръмп е готвил голям проект в Москва, докато се е състезавал за Белия дом

Компанията на Доналд Тръмп е водела преговори по време на американската предизборна кампания през 2015 и 2016 година за строителен прое...

Когато Русия нахлу в Украйна през 2014 година, парашутистите от тази част бяха първите американски войници, които стигнаха до балтийските държави, за да възпират потенциално нахлуване на източния фланг на НАТО. Но оценката описва поредица от "пропуски в способностите", които са идентифицирани в бойната единица по време на неотдавнашно обучение с украински войници с опит в борбата със сепаратистите, подкрепяни от Русия, които използват евтини безпилотни и електронни военни средства, за да определят целите за артилерийски обстрел и изпепеляват държавни бронирани бойни машини с най-съвременните руски противотанкови ракети.

Някои от недостатъците, като липсата на противовъздушна отбрана и електронни бойни единици и прекомерната зависимост от сателитни комуникации и навигационни системи от GPS, са директните резултати от годините на война на армията в Ирак и Афганистан, където врагът няма въздушна сила или друго високотехнологично оборудване и технологии.

Анализът излиза наяве, когато Русия се подготвя за едно от най-големите военни учения в постсъветската епоха – маневрите "Запад 2017", в които може да участват до 100 000 войници и ще се проведат по-късно този месец в Беларус. Той се появява също така в момент, когато Пентагона се стреми да увеличи усилията си за възпиране на Русия, включително чрез ротацията на други американски наземни части на временна основа в Източна Европа и балтийските страни, за да демонстрират решимост. Това е част от усилията на администрацията на Обама, известни като Европейска инициатива за увереност.

173-ата въздушнопреносима бригада, базирана в Виченца, Италия, пристигна в Ирак в първите дни на американското нахлуване през 2003 г. и е участвала в активни бойни действия в Афганистан. Макар че личният ѝ състав - приблизително 4000 войници - няма да може да се възпротиви самостоятелно на потенциално руско нападение срещу Европа, 173-та бригада се счита за основен елемент във възпирането на Москва от заплахата за границите на НАТО.

Посланикът на САЩ в Москва заговори за атаки на руски хакери срещу американската изборна система

Посланикът на САЩ в Москва Джон Тафт заяви, че избирателните системи в 30 от общо 50 американски щати са били обект на хакерски атаки о...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

По-малко руски дипломати в Австрия

Руска провокация ли бе взривът в жилищния блок в Белгород? (ВИДЕА)

Мол изгоря във Варшава (ВИДЕА)

Руснаците опитаха вкуса на войната: Ужас и паника в Белгород, рухнал 9-етажен блок след обстрели (ВИДЕА)

Първи обвинения към украинското командване: В Харковска област е горещо (ВИДЕО)

Нова руска петролна рафинерия гори, губернатор пробва да излъже, че няма нищо (ВИДЕО)

Президентски избори се провеждат в Литва

Германски депутати поискаха НАТО да сваля дронове над Украйна

Отново: Язовирна стена се скъса в Омска област (СНИМКИ)

Грузия отново излезе на улицата против закона за чуждите агенти (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа