Армения е загубила 18 военнослужещи в Нагорни Карабах

3366
Армения е загубила 18 военнослужещи в Нагорни Карабах
Снимка: Gettyimages

Президентът на Армения Серж Саркисян съобщи, че страната е загубила 18 военнослужещи, а други 35 са били ранени, предаде Интерфакс. 

Сражения избухнаха между войниците от азербайджанската армия и силите на непризнатата Нагорнокарабахска република. Армията на Нагорни Карабах обяви, че арменските сили са свалили азербайджански хеликоптер, но Азербайджан опроверга тази информация.

Азербайджан е установил контрол над населени пунктове в Нагорни Карабах

Азербайджан установи контрол над редица стратегически височини и населени пунктове в Нагорни Карабах, информира прессружблата на минист...

Загинали са и 12 военнослужещи от азербайджанската армия. Свален е един хеликоптер Ми-24 на азербайджанските ВВС, на мина се е натъкнал един азербайджански танк. Има загинали и ранени сред гражданското население, но азербайджанското министерство на отбраната не дава точни данни.

Откакто през 1994 г. бе възстановен режимът на примирие, това са най-мащабните бойни действия, които Азербайджан се опита да осъществи, каза той по повод стълкновенията по линията на съприкосновение в Нагорни Карабах.  

Благодарение на действия на арменските сили не само ситуацията бе поставена под контрол, но и бяха нанесени съществени загуби на противника, допълни Саркисян, като определи всички действия на арменското военно ръководство като правилни.

Конфликтът в региона избухна през 1991 г. след разпадането на СССР и досега е отнел живота на около 30 хиляди души. Примирието, което бе постигнато през 1994 г., е спорадично нарушавано. Миналия месец също се стигна до изостряне на напрежението.

Путин е обезпокоен от възобновеното напрежение в Нагорни Карабах

Президентът на Русия Владимир Путин е дълбоко обезпокоен от съобщенията за възобновяване на бойните действия по линията на съприкоснове...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа