Австрийският външен министър настоява за промяна на политиката за бежанската криза

1330
Австрийският външен министър настоява за промяна на политиката за бежанската криза
Снимка: Getty Images/Guliver

Европейският съюз спешно трябва да помогне на хората в беда там където се намират - на място. Трябва да бъдат създадени легални пътища за настаняване. В никакъв случай не трябва да се позволява на трафикантите на хора да решават кой има право да живее в Европа. Това каза австрийският министър на външните работи Себастиян Курц пред обществената телевизия ОРФ, предаде БГНЕС.

През последните дни дипломатът бе атакуван в родината си, но и в много държави от ЕС поради предложението му ЕС да действа в условията на мигрантската криза по модела на Австралия - мигрантите да се задържат по островите.

ЕК: Австралийският подход към миграцията не е пример за ЕС

Подходът, използван от Австралия към мигрантите, не е пример за Европейския съюз, заяви на пресконференция говорител на Европейската ко...

"Критиците изнасят само половината истина за австралийския модел. Миналата година Австралия прие 10 000 души, но това са хора, които са дошли легално, а не през нелегалните маршрути...В Европа смятаме, че сме над всички в морално отношение, но по пътя до Европа загиват стотици хора. След въвеждането на новите мерки от страна на Австралия, няма нито един удавен", подчерта австрийският дипломат и поясни: "Австралийският модел не може да бъде приложен изцяло, но не трябва да си правим илюзията, че нашата система е съвършена".

Според него поради огромния брой на мигранти, които пристигат в Европа, е необходимо да бъде намерено общоевропейско решение на проблема.

Себастиян Курц смята, че споразумението между ЕС и Турция, както и затварянето на "Балканския маршрут само за кратко време са спрели мигрантската вълна. Демографското развитие в Африка ни показва, че това на което бяхме свидетели миналата година е просто само едно предупреждение за това, което ни очаква, добави той.

Австрийският външен министър смята, че правителството в Либия има желание да се включи в борбата срещу трафикантите на хора. Той отхвърли и критиките от Гърция, защото според него, пропускането на хората е сигнал за останалите, че могат да потеглят.

Либия не е съгласна да приема обратно мигрантите от Европа

Либия не е съгласна да приема в страната мигрантите, които през територията ѝ се опитват да достигнат до Европа. Това каза премиерът ...

Австрия може да приеме между 10 и 15 000 души на година, но само по легален начин, подчерта в заключение Себастиян Курц.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа