X
 
 

Берлин ще връща бежанци, посещаващи страните си

4510 0
photo of Берлин ще връща бежанци, посещаващи страните си
Снимка: Pixabay
Германия възнамерява да лиши от бежански статут онези чужденци, които редовно посещават родните си държавни, обяви министърът на вътрешните работи Хорст Зеехофер в интервю за в. Bild am Sonntag.

„Един сирийски бежанец, който по време на отпуската си редовно се завръща в Сирия, не може да твърди убедително, че там го преследват. Такива хора трябва да бъдат лишавани от статута на бежанци”, отбеляза министър Зеехофер.

Двама убити при атака с нож на гара в Германия

Полицията затвори частично гарата в северния германски град Изерлон, след като мъж и жена бяха нападнати с нож и починаха. Трагедията с...

Той каза също, че миграционните ведомства незабавно ще проверяват статута на всеки чужденец, ако разберат за пътуванията му страната, от която произхожда.

Зеехофер напомни, че един ден всички сирийски бежанци ще трябва да се завърнат в родината си. „Когато ситуацията позволи, ние ще осъществим депортацията”, изтъкна той.

Това негово заявление бе предшествано от съобщения в германските медии как работят туристическите агенции в Германия, предлагащи пътувания до Сирия. Статистика обаче не бе посочвана, подчертава БГНЕС.

През 2018 г. убежище в Германия са поискали 166 000 чужденци. През В 2017 г. броят на молбите бе 198 000. Кулминацията на мигрантската криза бе през 2015 г., когато в страната нахлуха 890 000 чужденци, търсещи убежище.

Зелените в Германия искат увеличаване на данъка върху месото

Германските Зелени, с известна подкрепа от дясноцентристите и лявоцентристите, предлагат увеличение на данъка добавена стойност върху м...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Дневен хороскоп за 17 септември

Овен Това е ден, в който ще може да постигнете чудеса. Трябва само да сте напълно праволинейни и да не се отклонявате със странични дейности от...