Берлускони към Шулц: Германците си мислят, че не е имало концентрационни лагери

16533
Берлускони към Шулц: Германците си мислят, че не е имало концентрационни лагери
Снимка: Getty Images / Guliver

Бившият италиански премиер Силвио Берлускони скандализира цяла Германия, след като заяви в прав текст, че германците не вярвали в съществуването на концентрационни лагери по времето на Втората световна война.

Берлускони изрекъл скандалната реплика по време на разговор с кандидата за председател на Европейската комисия на ПЕС Мартин Шулц, пише The Local. Медийният магнат се оправдавал за думи, казани през 2003 година, когато предложил на Шулц да участва във филм като затворник в концентрационен лагер. Тогава Берлускони казва пред италианско списание следното: „Мусолини не е убивал никого. Той е пращал хора на ваканция, малко в изгнание”.

Берлускони ще полага 1 година общественополезен труд

Както се предвиждаше, бившият италиански премиер Силвио Берлускони ще полага общественополезен труд, за да изпълни едногодишната присъд...

„Не съм искал да обидя Шулц. Но, извинявайте, германците си мислят, че концентрационни лагери не съществуват. Има един човек, на име Шулц, който не обича Берлускони или Италия. Гласувайки за ПЕС, гласувате за него”, коментира бившият италиански премиер.

От ПЕС веднага отвърнаха на огъня и призоваха ЕНП – европейската партия, от името на която се състезава Берлускони за евроизборите чрез „Форца Италия”, да се извини за обидата. „Това е обида не само за г-н Шулц, а за германците като цяло. И е опит от страна на г-н Берлускони да отвлече общественото внимание от наистина важни въпроси като икономическия растеж и заетостта”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа