Берлускони може да бъде съден отново

7512
Берлускони може да бъде съден отново
Снимка: Getty Images / Guliver

Нов процес грози бившия италиански министър-председател Силвио Берлускони. Той може да бъде съден отново заради това, че е платил милиони евро, за да подкупи свидетели на делото, известно като "Рубигейт", предаде АФП.

По това дело Берлускони беше съден за секс с непълнолетна проститутка и за злоупотреба със служебно положение, но през март Касационният съд окончателно потвърди, че той е невинен. Прокуратурата на Милано обаче започна разследване дали Берлускони е платил милиони евро на 21 млади дами, в това число и мароканката Карима ел Махруг известна и като Руби, заради която именно той беше съден.

Берлускони иска отмяна на санкциите срещу Русия

Партията на бившия италиански премиер Силвио Берлускони "Напред, Италия!" иска отмяна на санкциите срещу Русия. "В четвъртък ще предст...

В замяна на тези пари дамите са дали благоприятни за него показания по време на процеса "Рубигейт". Разследването е показало, че Берлускони платил около 10 милиона евро на тези млади жени, от които 7 милиона евро били за Карима ел Махруг. Защитата на Берлускони винаги е отричала той да се е опитвал да подкупва когото и да е било и е твърдяла, че той просто е щедър.

Берлускони досега е бил осъждан само един път през 2013 г. за данъчни измами и трябваше да полага общественополезен труд в старчески дом край Милано.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа