Бивш пилот от Авиоотряд 28: Имало е проблем със самолета на Germanwings

12829
Бивш пилот от Авиоотряд 28: Имало е проблем със самолета на Germanwings
Снимка: Gettyimages.com

Можем да кажем следното със сигурност – самолетът се е снижавал с постоянна скорост. Тук можем да говорим евентуално за декомпресия, но снижаване с 1000 метра на минута не е толкова рязко, каза журналистът Александър Богоявленски в коментар за вчерашната трагедия с катастрофиралия Airbus A320 на Germanwing във Френските Алпи.

За мен е очевидно, че е имало проблем с машината. С този самолет е имало няколко пъти аварийни снижения, но мисля, че вчера не говорим за такова. При разхерметизация на самолета снижението би било до 3 хил. метра за 3 до 5 минути, посочи бившият пилот от Авиоотряд 28 Желко Лукански в сутрешния блок на Нова телевизия. Странно е и, че екипажът не е подал SOS сигнал. Процедурата е ясна – единият пилот поема управлението, а другият взема наземната комуникация, обясни Лукански. И припомни, че и в случая с Air Asia, и в случая с изчезналия самолет на малайзийските авиолинии също няма комуникация с екипажа.

Разбилият се самолет е имал технически проблем ден преди катастрофата

Предният ден преди полета е бил установен технически проблем при A-320 , който вчера се разби във Френските Алпи, причинявайки смъртта ...

Принципно обледеняване може да е имало, но на тези височини, по това време, е много рядко явление. Трябва да има буреносни облаци, за да говорим за такава версия, коментира Лукански и възможността да е имало обледеняване на крилата и машината да е снижила, за да размрази леда. Припомняме, че според Френската метеорологична служба времето е било ясно.

Богоявленски каза и, че няма как последната пълна проверка на катастрофиралия самолет да е правена в София. Такава проверка е правена през 2013 година, а и говорим за Lufthansa Technik – една от най-уважаваните компании, подчерта журналистът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа