Български оръжия използвани при атентатите в Париж

3341
Български оръжия използвани при атентатите в Париж
Снимка: Gettyimages.com

Два месеца след атентата от 13 ноември в Париж следователите все още не могат да проследят докрай пътя на използваните оръжия, които идват от Сърбия, България и Китай, пише френското списание Challenges.

В същото време, разследването се съсредоточава все повече в Белгия, полицията в Европа издирва четирима неуловими бегълци, а три камикадзета остават неидентифицирани.

Експлозивите от атентатите в Париж може да са правени в Брюксел

Белгийските разследващи смятат, че експлозивите, използвани при нападенията в Париж на 13 ноември миналата година, може да са били прои...

Освен участника в атентата Салах Абдеслам, властите издирват белгиеца с марокански произход Мохамед Абрини, който е видян в компанията на Абдеслам точно преди атаките.

Следователите издирват още двама души, които са представяли фалшиви документи за самоличност на името на Самир Бузид и Суфиан Каял. Те вероятно са координирали атентата от Белгия.

В рамките на разследването трябва да бъдат идентифицирани двама атентатори, които са се взривили пред „Стад дьо Франс“ и които са дошли от Сирия с фалшиви паспорти, представяйки се за мигранти. Третият неидентифициран е мъж, загинал по време на полицейската операция на 18 ноември в парижкото предградие Сен Дени, за когото се предполага, че също е участвал в атентата в Париж.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com