Дадоха на тигри да изядат зебра в зоопарк в Норвегия

2323
Дадоха на тигри да изядат зебра в зоопарк в Норвегия
Снимка: БГНЕС

Зоопарк в южна Норвегия даде публично обезглавена зебра за храна на тигрите, съобщи на сайта си лондонският вестник Daily Mail.

Според информацията зоопаркът е възмутил и разярил родителите на деца, които гледали как тигрите били нахранени с цял обезглавен труп на зебра. Това е станало пред очите на посетителите на зоопарка в Дюренпарк в град Кристиансан, който е една от най-посещаваните забележителности на Норвегия. Daily Mail съобщава също, че администрацията е признала, че е убила съвсем здрава зебра поради излишък от този животински вид в зоопарка.

Как един тигър се сприятели с вечерята си

Тигърът Амур, обитател на сафари-парк в Приморския район в Русия се сприятели с козела, който е бил предназначен за храна. Тигрите от...

Ветеринарът от зоопарка Ролф-Арне Олберг обясни странната постъпка с желание да се предостави на хищниците такава храна, каквато е характерна за естествените условия. "Разбирам реакцията на хората, но за тигрите или лъвовете изяждането на друго животно е напълно нормално", каза той. Това не е първият подобен случай в зоопарк.

През 2014 г. защитници на животните бяха скандализирани, след като в зоологическата градина в Копенхаген бе убит млад здрав жираф, който след това, в присъствието на публика, бе разкъсан и изяден от лъвове.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа