ЕК чака предложения от Германия как да бъде построен законово "Северен поток - 2"

1359
ЕК чака предложения от Германия как да бъде построен законово "Северен поток - 2"

Европейската комисия смята, че е необходимо да се установят специални правила, които обикновено се прилагат при разминаване на различните законодателства, за проекта "Северен поток-2" и чака идеи от германския регулатор. Това заяви пред РИА Новости заместник-председателят на Европейската комисия и комисар по енергийния съюз Марош Шефчович, предаде БГНЕС.

"Този проект не бива да се основава изцяло на руските закони. Ние трябва да създадем специална форма, рамка, която обикновено се използва при сблъсъка на различни правни системи - в дадения случай на Европейския съюз и Германия с руското законодателство", каза той.

ЕК още не е решила за "Северен поток 2", имал и политическо значение

Европейската комисия не е взела решение дали морската част на "Северен поток 2", която минава по дъното на Черно море, попада в рамките...

Идеи за това каква би могла да бъде тази "правна рамка", Европейската комисия иска да чуе от германската страна, каза представителят на ЕК. Той припомни, че Германия има с Норвегия, която не е член на ЕС, междуправителствено споразумение, което покрива всички тези области, които би искала Европейската комисия, включително изпълнението на правилата, вписани в Третия енергиен пакет.

Припомняме, че "Северен поток-1" беше построен след изрично изключение по еврозаконодателството, поискано от Русия и Германия. Русия обаче не поиска такова изключение за "Южен поток".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа