Експерти: Цяла Европа ще плаща грешката на Камерън

1359
Експерти: Цяла Европа ще плаща грешката на Камерън
Снимка: БГНЕС

Това, което направиха британските избиратели, е изключително голяма електорална грешка. Цената, която Обединеното кралство ще плати, е чудовищно голяма, в хиляди пъти по-голяма, отколкото цената на членството беше досега. Тази цена ще я плаща цяла Европа, ще я плащат 250 000 българските граждани, и това е цената на една огромна политическа грешка на Дейвид Камерън. Един много силен политик, който направи голяма грешка, за да получи малко повече власт, за да спаси управлението, заложи цялата власт и за съжаление в крайна сметка заложи бъдещето на Обединеното кралство, което вече не е Обединено кралство. Това каза доц д.ю.н. Атанас Семов (на снимката) пред bTV.

Това е една грешка, която се прави на много места в Европа и е много важно да бъде разбрана правилно, допълни доц. Семов:

ЕК създава пост "комисар по Brexit"

В най-скоро време в Европейската комисия ще бъде създаден пост на комисар, който ще наблюдава процеса по излизането на Великобритания...

„Опитът на основните, на сериозните политически партии, да изземат екстремисткото говорене на крайните националистически формации довежда до увеличаване на влиянието на това говорене.

По думите му опитът на Камерън да изземе инициативата по антиевропейската тема доведе до това че години наред, 4 години поне, в Обединеното кралство се говореше само по темата за напускане на ЕС. Огромно подценяване на това какво може да предизвика в съзнанието на масовия избирател едно такова говорене.

Огромна вина за това, което се случи във Великобритания има и Ангела Меркел.

„Това безобразно, също така доста безотговорно и хаотично говорене по темата за бежанците засили изключително много страховете на британските граждани, че този ЕС ги обрича. Една поредица от грешки, резултатът от които ще плащаме скъпо всички ние заедно, а за Обединеното кралство са драматични с елементи на трагизъм. Вече Обединено кралство не съществува”, допълни доц. Семов.

Brexit е много лоша новина за британските университети и техните студенти от ЕС

Университета на Уестминстър е горд с всички наши студенти и нашите колеги от Великобритания, Европа и целия свят. Ние оставаме глобално...

Залогът беше прекалено голям за укрепване на властта на един премиер, коментира в студиото Светослав Терзиев от в. "Сега".

„Той направи този залог през януари 2013 година с мисъл за изборите през 2015 година и наистина ги спечели с неочаквано голямо мнозинство, защото привлече по много евроскептици в своя лагер, но след това трябваше да плати цената и тя е ужасяваща.

Тази грешка може да струва много повече на Великобритания, отколкото първоначално изглежда – „Ще излезем от ЕС и ще загубим някои там контакти, някои привилегии и някакви възможности за влияние”. Следващият въпрос, който незабавно възникна, е ще остане ли обединено Обединеното кралство, след като се видя, че Шотландия масово гласува за оставане в Европейския съюз, допълни Светослав Терзиев.

По думите му референдумът за отделяне на Шотландия от Обединеното кралство преди две години е бил неуспешен само защото ЕС ги е предупредил, че, ако излязат от Обединеното кралство, ще излязат и от ЕС и ще трябва да кандидатстват като отделна държава. Сега обаче тази спирачка вече не съществува.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа