ЕС няма да приеме последното предложение на Гърция

13450
ЕС няма да приеме последното предложение на Гърция
Снимка: Getty Images/Guliver

Представители на Европейския съюз (ЕС) заявиха, че отхвърлят новите предложения за гръцки икономически реформи. Според тях предложенията на Атина отново не са достатъчни, за да се постигне споразумение за отпускането на останалата част от средствата за Атина, съобщи "Ройтерс".

Независимо от признаците за смекчаване на тона на гръцкия премиер Алексис Ципрас, официални лица в Брюксел побързаха да кажат, че международните кредитори няма да приемат последното гръцко предложение, информира БГНЕС.

Ципрас: Ако Гърция напусне, ще настъпи краят на еврозоната

Гърция може да постигне споразумение с международните си кредитори, ако те се откажат от няколко свои настоявания, включително от съкра...

Говорител на Европейската комисия заяви, че ЕС все още проучва предложенията на Атина и наблегна на това, че други европейски представители не говорят от името на цялата комисия.

"Това, което беше представено не е достатъчно, за да придвижи процеса напред", коментира пред агенцията европейски представител, пожелал анонимност. Според друг реформите са неприемливи и незадоволителни за страните членки.

По-рано днес Ципрас заяви, че според него липсата на сделка за спасяването на Гърция от банкрут ще е началото на края на еврозоната. В интервю за италианското издание "Кориера дела сера" премиерът допълни, че може да бъде постигната сделка с кредиторите, ако се откажат от някои свои искания като намаляване на пенсиите. Според него е възможно да се постигне разбирателство по всички елементи на сделката, но категорично отхвърли исканията на кредиторите за намаляване на пенсиите и други социални плащания.

"Мисля, че сме много близо до споразумение по първичния излишък за следващите няколко години", каза още той.

Гърция може да отстъпи пред кредиторите на фона на риска от дефолт

Гърция обяви нова готовност за постигане на компромис с международните кредитори. Това стана след като германският канцлер Ангела Мерке...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа