X
 
 

Европол със звено срещу нелегегални мигранти в Гърция

Служители на Европол, които имат опит в борбата с организираната престъпност, ще бъдат изпратени в Еврос, Северна Гърция, за да помогнат на гръцката полиция да се справи с все по-активните трафиканти на мигранти, съобщава електронното издание на атинския вестник Kathimerini, цитирано от "Фокус". 

Решението да се изпрати мобилна единица в региона бе постигнато след посещение в Александруполис и Орестиада на ръководителя на Европол Катрин де Боле и Роберт Крепинко, експерта на агенцията по проблема с трафика на мигранти.

Заради избор като Цветанов, ЕС става като СССР

От вече много години все по-силно в България върви противопоставянето "ЕС – Русия" или в по-широк смисъл, защото в него влиза и С...

Отделът ще се състои от специално обучени служители на Европол с оборудване, което им дава директен достъп до базите данни на агенцията. Надеждите са техния опит и информация да помогнат на местните правоприлагащи органи, които са засилили дейността си по гръцко-турската сухопътна граница през последните месеци.

„С мобилното звено инспекциите могат да се извършват в реално време, като се използват базите данни на Европол“, съобщи полицейски източник за изданието.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители