X
 
 

Франция налага държавен данък върху технологичните гиганти

566 0
Франция налага държавен данък върху технологичните гиганти
Снимка: Getty Images/Guliver
Френският финансов министър Бруно льо Мер заяви, че правителството е "решено" да наложи данък върху най-големите технологични компании, който би могъл да възлезе на около 500 млн. евро годишно, съобщават френските медии.

Около 30 технологични гиганта, повечето от които участват в рекламата и продажбата на потребителски данни, ще бъдат засегнати от това увеличение на данъците. Повечето от тях като Alphabet (компанията майка на Google), "Амазон", "Фейсбук" и Apple са базирани в САЩ.

Франция планира данък от 5% върху доходите на дигиталните корпорации

Франция планира данък от 5% върху доходите на дигиталните корпорации. Това заяви пред вестник Le Parisien министърът на финансите Брюно...

По време на среща финансовите министри на еврозоната в Букурещ, Льо Мер оправда мярката с необходимостта от "повече справедливост и ефективност" в глобалната данъчна система.

През миналия месец Европейският съюз не успя да постигне консенсус относно въвеждането на дигитален данък, обхващащ целия съюз, за големите технологични компании.

Предложеният данък от 3% за фирмите, които оперират на територията на Европейския съюз, би възлизал на 750 млн. евро в целия блок.

Франция ще се превърне във втората страна от ЕС, която ще наложи дигитален данък върху големите технологични компании, след като Австрия прие подобен правителствен план тази седмица, като очаква да набере повече от 200 млн. евро от интернет бизнеса.

Пазарна икономика – лъжата с добавената стойност

- Момче, като си учил толкова много, можеш ли да ми обясниш простичко какво е това данък върху добавената стойност, пита ме с лукава ус...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално