"Газпром" започна да снабдява със синьо гориво Източна Украйна

15829
"Газпром" започна да снабдява със синьо гориво Източна Украйна

Руският гигант "Газпром" е започнал от днес да доставя газ директно на контролираните от бунтовниците региони в Източна Украйна. Това съобщи председателят на компанията Алексей Милер, цитиран от РИА Новости.

"От 16:00 часа (местно време) на 19 февруари "Газпром" доставя газ до Украйна, включително и през измервателните станции в Прохоровка и Платово, в размер на 12 млн. куб. м. за 24 часа", каза Милер.

Прохоровка се намира на границата между Русия и контролираният от сепаратистите Лугански регион, докато Платово е на границата между Русия и Донецкия регион.

Според Милер доставките се правят в съответствие с настоящия договор за покупка и продажба между "Газпром и украинската "Нафтогаз". Съобщението беше потвърдено и от министър-председателя на самопровъзгласилата се Луганска народна република Генади Ципкалов.

По-рано руският премиер Димитри Медведев каза, че не е изключено Русия да доставя "хуманитарна помощ под формата на газови доставки" за контролираните от сепаратистите региони.

"Газпром" и Турция договориха сухопътното трасе на "Турски поток"

Руският енергиен гигант "Газпром" и Турция съгласуваха сухопътния участък на газопровода "Турски поток". Това предаде ТАСС, като се по...

Украинските сепаратисти съобщиха, че Киев е спрял доставките на синьо гориво без предупреждение и заявиха, че искат достъп до горивото на Русия. "Нафтогаз" потвърди спирането и каза, че причината е повреда на тръба заради военните действия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа