Германия окуражава нелегалната миграция към Европа

6137
Германия окуражава нелегалната миграция към Европа
Снимка: Getty Images/Guliver

Германия е окуражила нелегалната миграция към Европа със своя хуманитарен отговор на бежанската криза. Това заяви чешкият премиер Богуслав Соботка в интервю за германското издание „Франкфуртер алгемайне цайтунг“, предава БГНЕС.

До сега в Европа са пристигнали повече от 1 млн. мигранти, което предизвика спорове между източните и западните държави по въпроса с това как да се справят с кризата.

Бежанците са шанс за икономиката на Германия

Томаш Будниковски - професор по икономика в Западния институт в полския град Познан Германия се нуждае от имигранти заради бързото зас...

Чехия, Словакия и Унгария бяха сред страните, които най-силно се противопоставиха на решението на Брюксел за квоти за преразпределение на бежанците в различните държави от континента.

„Германия... даде предимство на хуманитарните аспекти на кризата пред въпросите на сигурността“, каза Соботка в интервюто. Според него Берлин е „изпратил сигнал, който може да бъде видян и чут на много места в Близкия изток и Северна Африка“, допълни той. „Това стимулира нелегалната миграция към Европа. За съжаление това не може да бъде отречено“, допълни той.

Германският канцлер Ангела Меркел заяви лека промяна в своята позиция спрямо мигрантите. До сега тя беше категорична, че страната няма да въвежда каквито и да е било ограничения за техния брой. На последния конгрес на нейната партия обаче заради натиска на някои консерватори от собствените си редици тя обеща да предприеме мерки за намаляване на притока на хора.

В същото време днес стана ясно, че неизвестни хакери са пробили защитата на туитър-акаунта на Соботка като оттам са пуснали множество постове с крайно антиимигрантско съдържание.

Едва 10% от от бежанците, влизащи в Германия, попадат под контрола на властите

Това е твърде малко, за да има каквато и да е сигурност на границите, предупреди синдикатът на граничните полицаи в Германия, съобщава ...

“Бежанците са нападаща армия! Малкото жени между тях са нищо друго освен майки на бъдещи терористи. Да бъдат обезглавени всички, които им помагат!“, се казва в едно от съобщенията, публикувани както на чешки, така и на английски.

Според говорителя на Соботка все още не е ясно кой стои зад нападението, но по всяка вероятност това е неонацист.

„Ако моят профил в „Туитър“ е атакуван от неонацисти, считам това за доказателство, че върша работата си правилно. Пожелава весела Коледа на всички добри хора, които отхвърлят разпространяването на реч на омразата, предпочитат хуманността и подкрепят демокрацията“, написа самият Соботка в профила си в социалната мрежа „Фейсбук“.

Въпреки че отхвърли квотната система на Европейската Комисия, Соботка има по-приятелско отношение спрямо мигрантите от президента на Унгария Милош Земан, според когото джихадистите използват мигрантската вълна, за да влязат в Европа.

Бавария: Бежанците в Германия вече са над милион

Броят на бежанците, които са регистрирани в Германия през 2015 г. превиши един милион, съобщи в Мюнхен министърът на социалните въпро...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа