Германия ще използва ислямски педагози за превенция срещу екстремизма сред младежите мюсюлмани

4780
Германия ще използва ислямски педагози за превенция срещу екстремизма сред младежите мюсюлмани
Снимка: Gettyimages.com

Атеизмът сред възпитателите прави по-труден контакта им със салафистката младеж в Германия. Ето защо федералната власт ще използва мюсюлмански педагози за превенция срещу екстремизма сред подрастващите, изповядващи ислям, съобщава ежедневникът Die Zeit.

В действителност феноменът на религиозно мотивираното насилие преумори голяма част от учители, педагози и социални работници, които често нямат опит и още по-често не успяват да разберат ролята на исляма в изграждането на идентичността на редица млади хора в Германия, които имат чуждестранни корени.

Германия иска среща на Г-7 и арабските държави заради бежанците

Германия заяви, че ще поиска среща на арабските страни и тези от Г-7 през този месец, за да се обсъди кризата със сирийските бежанци ...

"Третото поколение имигранти е много по-религиозно, отколкото техните родители", предупреждава Зузане Шрьотер, ръководител на франкфуртския Иследователски център за глобален ислям към университета "Йохан Волфганг Гьоте". В тази ситуация възпитателите не са подготвени нито на съдържателно, нито на културно ниво.

Федералната власт разчита на мюсюлмански социални работници, за да предотврати радикализацията на младежта. "Трябва да се замислим за влиянието на религията и религиозността, ако искаме да имаме успешна превенция", коментира Курт Едлер, бивш експерт от Германското дружество за демократизиране на образованието.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа