Има пострадала българка при стрелбата в Мюнхен

4486
Има пострадала българка при стрелбата в Мюнхен
Снимка: Gettyimages.com

По време на атаката в търговския център "Олимпия" е пострадала българка, за която след преглед е установено, че няма опасност за живота. Това съобщиха от правителствената пресслужба.

Генералният консул на България в Мюнхен Антоанета Байчева уведоми министър-председателя Бойко Борисов, че по време на атаката в търговския център „Олимпия“ е пострадала българка, за която след преглед е установено, че няма опасност за живота. Тя е с инициали Е.Д. и е настанена в лечебното заведение „Нусбаумклиник”.

Има връзка между нападателя в Мюнхен и масовия убиец Андерш Брейвик

Полицията в Мюнхен съобщи, че има очевидна връзка между нападателя, който вчера застреля 9 девет души в града, и норвежкия масов убиец...

Премиерът Борисов разпореди на консула ни да посети незабавно пострадалата в болницата и да окаже пълно съдействие за нейното скорошно оздравяване.

Вчера вечерта, 22 юли, външният министър Даниел Митова, че "до този момент няма данни за пострадали български граждани в стрелбата в Мюнхен.

Същата вечер генералният консул в Мюнхен Антоанета Байчева заяви пред bTV, че няма българи, които са потърсили помощ при консулството ни.

По-рано днес полицията в Мюнхен съобщи, че има очевидна връзка между нападателя, който вчера застреля 9 девет души в града, и норвежкия масов убиец Андерш Брейвик, който уби 77 души през юли 2011 година. Полицията все още не е изяснила откъде нападателя се е снабдил с пистолет („Голк“ 9 мм) и 300 патрона за него. Стрелецът, който уби девет души в Мюнхен, е бил обсебен от случаите на стрелба по много хора.

Трима от убитите в Мюнхен са от Косово

Трима от убитите в Мюнхен вчера след обяд са граждани на Косово. Това съобщи косовският портал "Косев инфо". Бащата на един от загинал...

Претърсилите дома му полицаи са открили изрезки от вестници за нападения, включително статия озаглавена „Защо учащите убиват“, съобщи полицията пред журналисти, съобщи BBC. Роденият в града убиец е притежавал 9мм пистолет и 300 патрона. От полицията в Мюнхен вече заявиха, че действията на 18-годишния престъпник не са преследвали политически цели, а също така няма доказателства да е свързан с групировката „Ислямска държава“.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа