Италия първа в света въвежда изучаване на климатичните промени в училище

2090
Италия първа в света въвежда изучаване на климатичните промени в училище
Снимка: Getty Images/Guliver

От следващата година Италия ще стане първата държава в света, която въвежда задължително изучаване на изменението на климата и мерките за устойчиво развитие, заяви министърът на образованието Лоренцо Фиорамонти.

Депутатът от Движение 5 звезди е най-явният привърженик на зелените политики и беше критикуван от опозицията през септември за насърчаване на учениците да бягат от училище, за да участват в протести за климата, предаде БГНЕС.

Силни ветрове и наводнения във Франция и Италия (ВИДЕО)

Силна буря във Франция за пореден път в рамките на месец остави хиляди без ток. От лошото време е засегната и Италия. 50-годишна жена ...

В интервю в своя офис в Рим Фиорамонти каза, че във всички държавни училища се въвеждат 33 часа годишно, почти един час на учебна седмица, за проблемите на изменението на климата от началото на следващата учебна година през септември.

Много традиционни предмети, като география, математика и физика, също ще се изучават от гледна точка на устойчивото развитие, заяви министърът, бивш професор по икономика в Южноафриканския университет в Претория.

"Цялото министерство се променя, за да превърне устойчивостта и климата в център на образователния модел", заяви Фиорамонти в интервю за Ройтерс, цитирано от „Сабах“.

"Искам да направя италианската образователна система първата образователна система, която поставя средата и обществото в основата на всичко, което научаваме в училище."

42-годишният Фиорамонти е автор на няколко книги, които твърдят, че брутният вътрешен продукт вече не трябва да се използва като основна мярка за икономическия успех на страните. Предложенията му за нови данъци върху самолетните билети, пластмасовите и сладките продукти за събиране на средства за образование бяха силно атакувани от критиците, които заявиха, че италианците вече са със свръхданъци. След това той предизвика ярост от консерваторите, когато предложи да бъдат премахнати кръстове от италианските класни стаи, за да се създаде по-приобщаваща среда за нехристияните.

Пожарникари загинаха при взрив в сграда в Италия (СНИМКИ)

Трима пожарникари загинаха тази нощ при експлозия в сграда в северозападната италианска област Пиемонте, предаде Асошиейтед прес. #I...

Въпреки критиките, правителственият бюджет за 2020 г., представен на парламента тази седмица, включва както данък върху пластмасата, така и нов данък върху сладките напитки.

"Бях осмиван от всички и получих отношение като към селския идиот. Но няколко месеца по-късно правителството използва две от тези предложения и ми се струва, че все повече хора са убедени, че това е пътят," каза Фиорамонти.

Проучванията показват, че 70-80% от италианците подкрепят данъчното облагане на захарта и полетите, каза той и добави, че законодателите от коалицията са му казали, че ще внесат изменения в бюджета по предложението му за повишаване на цените на самолетните билети, преди той да бъде одобрен до края на годината.

Фиорамонти каза, че целевите данъци от този вид са начин за намаляване на потреблението, което е вредно за околната среда или хората, като същевременно генерира ресурси за училища, благосъстоянието или понижава данъка върху доходите.

В тази насока той предложи други налози върху различни видове хазартни игри и печалби от нефтеното сондиране.

Издирват албанци в Италия, които подготвяли терористичен акт

Италианските власти издирват двама албански граждани, Бардул Ходжа и Буджар Хиса, считани за опасни за националната сигурност на страна...

Неговите прогресивни позиции в икономиката и околната среда са антитеза на твърдата дясна Лига на Матео Салвини, която изпревари Д5З, за да стане лесно най-популярната партия в Италия с повече от 30% подкрепа на избирателите.

Фиорамонти каза, че новото правителство "ще продължи само ако е смело" и възпре Салвини да определя дневния ред.

"Искам Италия да застане срещу всички неща, които прави Салвини", каза Фиорамонти. "Трябва да изградим различна история и да не се страхуваме да кажем нещо, което Салвини може да не хареса, защото затова съществуваме."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Даваш си живота за Путин в Украйна, крадат ти дори тоалетната чиния (ВИДЕО)

Медведев: Имаме първото доказателство, че Запада взе решение да премахне Зеленски

Втори руски самолет с ракети е бил принуден да обърне след свалянето на Ту-22М3 (ВИДЕО)

Чувство на несигурност: Руснаците отмениха парада в Крим за 9 май

За първи път: Украинските ВВС унищожиха руски бомбардировач Ту-22М3 (ВИДЕО и СНИМКИ)

Наченки на истерия в Русия: Кръгът "Тръмп" иска Украйна да спечели (ВИДЕО)

След поредната руска атака: Жертви в Днепропетровск, включително деца (ВИДЕО и СНИМКИ)

Руски стратегически бомбардировач се разби в Ставропол (ВИДЕО)

ЕС и Великобритания преговарят за по-лесно движение на хора

Нова нощ, нова руска атака с дронове и ракети срещу Украйна (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com