Камерън иска спешни промени в Лисабонския договор

28945
Камерън иска спешни промени в Лисабонския договор
Снимка: Getty Images/Guliver

Британският премиер Дейвид Камерън ще призове лидерите на Европейския съюз да започнат спешни реформи в организацията, за да спрат по-нататъшния възход на националистическите партии, които се представиха убедително на евроизборите.

Европейските ръководители ще обсъдят по-късно днес в Брюксел резултатите от вота за Европарламент.

Камерън: Победата на Фарадж се дължи на разочарованието от ЕС

Британският премиер Дейвид Камерън заяви, че победата на популистката партия ЮКИП на европейските избори се дължи на "дъблокото разоч...

Дейвид Камерън се готви да използва разговорите, за да поиска незабавни промени в Лисабонския договор, които да дадат по-големи правомощия на националните правителства.

Британският премиер ще изтъкне, че нарасналата подкрепа на евроизборите за крайнодесните и крайнолевите популистки партии в страните от ЕС е знак, че избирателите искат промяна.

Той ще посочи убедителната победа на антиимигрантската партия UKIP, която спечели евровота във Великобритания, като основен аргумент в искането си Европейската комисия да даде по-голяма независимост на Лондон.

Резултатите отправят много ясно послание, че хората са дълбоко разочаровани от ЕС и от начина, по който той работи, от това как взаимодейства с Великобритания. Те искат промяна, заяви Камерън.

23 000 българи са емигрирали във Великобритания за година

Броят на имигрантите на страни от ЕС във Великобритания е отбелязал значителен ръст през 2013 година, съобщава AFP като се позовава на ...

Сред реформите, за които настоява британският лидер, е и промяна на европейското законодателство, за да може да бъде ограничено свободното придвижване на хора в ЕС.

Целта е да бъдат приети нови правила, които ще спрат т. нар. „социален туризъм" на граждани от по-бедните източноевропейски членки на съюза, посочва БНР.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа