Камерън ще обсъди с Путин смъртта на Литвиненко

2260
Камерън ще обсъди с Путин смъртта на Литвиненко
Снимка: Gettyimages.com

Британският премиер Дейвид Камерън смята да обсъди, при първа възможност, с руския президент Владимир Путин въпроса за смъртта на бившия агент от КГБ Александър Литвиненко, съобщи вътрешният министър Тереза Мей.

Днес в Лондон беше публикуван доклад за причините за смъртта на Литвиненко. Владимир Путин „най-вероятно е одобрил“ отравянето му в Лондон, заяви британският съдия Риобърт Оуен в рамките на заключението на общественото разследване за смъртта на бившия агент. „Операцията на Федералната служба за безопасност (ФСБ) за убийството на Литвиненко най-вероятно е била одобрена от (Николай) Патрушев и от президента (Владимир) Путин“, каза съдия Робърт Оуен в своя доклад от 300 страници.

Камерън заяви, че Великобритания има много трудни отношения с Русия

Британският премиер Дейвид Камерън "не изключва нови ограничителни мерки" срещу Русия, след като днес в Лондон беше публикуван доклад з...

Камерън не изключи въвеждането на нови санкции срещу Москва във връзка със случая.

От Москва са убедени, че действията на Лондон са политически мотивирани. Както заяви говорителката на външно министерство Мария Захарова: „Русия няма причина да очаква окончателният доклад да бъде обективен и безпристрастен”.

Александър Литвиненко, на който Лондон предостави убежище, почина на 23 ноември 2006 г. Смъртта му е следствие на отравяне с радиоактивен полоний, но обстоятелствата около нея все още са неизяснени и противоречиви.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com