Камерън зове британците за оставане в ЕС в името на деца и внуци

777
Камерън зове британците за оставане в ЕС в името на деца и внуци
Снимка: Gettyimages.com

Британският министър-председател Дейвид Камерън призова днес избирателите, особено по-възрастните, да помислят за това как би се отразило евентуално излизане на Великобритания от Европейския съюз върху страната и бъдещите поколения, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

До референдума във Великобритания за членството в ЕС остават само два дни, а социологическите проучвания показват, че общественото мнение е толкова разделено, че изходът е почти непредсказуем.

Камерън запазва поста си независимо какво покаже референдумът

Британският премиер Дейвид Камерън, който оглавява и агитационната кампания за оставане на страната в ЕС, възнамерява да запази поста с...

"В кабинката за гласуване ще сте само вие. Само вие, вземайки решение, което ще засяга вашето бъдеще, бъдещето на вашите деца, бъдещето на вашите внуци", каза Камерън в обръщение, като добави, че иска да отправи непосредствен призив към хората от "неговото поколение и по-възрастните".

Според него евентуално излизане от ЕС може да застраши икономическата сигурност на Великобритания, а по-младите поколения ще трябва да понасят последиците.

"Те не могат да отменят решението, което вземем", заяви той. "Ако гласуваме за излизане, край. Това е необратимо. Ще напуснем Европа завинаги, а следващото поколение ще трябва да живее с последиците много по-дълго от останалите от нас", каза Камерън.

Призивът му, изглежда, беше насочен към мнозина, които са израснали в сянката на времето, когато Великобритания беше велика империя - страната, изправила се срещу нацистката тирания през Втората световна война. Тези избиратели, много от които консерватори, изглежда, са готови напълно да изоставят проекта на ЕС.

Туск: Британският референдум е предупредителен сигнал

Референдумът във Великобритания е предупредителен сигнал за ЕС. Това написа председателят на Европейския съвет Доналд Туск в Twitter. ...

Камерън се опита да ги увери, че Британия продължава да бъде велика страна, макар да е част от 28-членна общност.

"Британците не зарязват нещата", заяви той. "Ние вземаме участие, заставаме начело. Оказваме въздействие. Правим нещата да вървят", каза премиерът.

Според проучване на социологическия център "Сървейшън" преднината на кампанията за оставане на Великобритания в ЕС е намаляла само до един пункт. Допитването сочи, че подкрепата за лагера на поддръжниците на запазването на членството в общността е 45 процента, а поддръжката за кампанията за излизане от ЕС е 44 процента.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа