Кметът на Рим подаде оставка заради похарчени държавни пари

2801
Кметът на Рим подаде оставка заради похарчени държавни пари

Кметът на италианската столица Рим Игнацио Марино подаде оставка след скандал за неправомерно похарчени държавни средства, съобщи Би Би Си.

Марино беше обвинен, че е плащал свои частни вечери в скъпи ресторанти с пари на държавата. Първоначално той предложи да върне липсващите 20 000 евро, но след това заяви, че ще подаде оставка, след като неговата Демократична партия оттегли подкрепата си за него.

Започва Великата западна схизма

На 20 септември 1378 година се поставя началото на така наречената Велика западна схизма. Това е период на разделение на католическата ...

Според Марино оставката му не е признание за вина, а е наложена от „политическите условия“, които не му позволяват да продължи.

Това е поредният скандал с кмета на Рим. Миналата година той беше изправен пред призиви за оставка заради редица свои неплатени глоби за паркиране. Популярността му намаля и след замесването му в корупционен скандал, заедно с други известни италиански политици, в това число и неговият предшественик.

Марино, който дойде на власт през 2013 г. беше силно критикуван и заради това, че не спря провеждането на пищно погребение на известен мафиотски бос в италианската столица.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа