Лех Валенса заговори за ядрено оръжие срещу Русия, руска атомна подводница се подпали

11645
Лех Валенса заговори за ядрено оръжие срещу Русия, руска атомна подводница се подпали
Снимка: Getty Images/Guliver

Символът на прехода в Полша, бивш президент на страната и носител на Нобелова награда за мир Лех Валенса заяви в интервю пред украинска медия, че Запада трябва да използва всички възможни средства и "да изплаши Путин с оръжия".

В интервю за украинския вестник "Икономическая правда" Валенса твърди, че Западът трябва да приложи "всички възможни мерки" за защита от "агресията на Русия".

"Таймс": Путин заплашва с ядрено оръжие Прибалтика

Руският президент Владимир Путин заплаши с ядрен отговор, ако НАТО продължи да изпраща оръжие в прибалтийските държави, пише британск...

"Включително до разполагането на ядрени ракети. Важното е да се покаже, че ние ги имаме и че те са по-добри отколкото са в Русия", казва Валенса, информира bTV.

Това не е първото подобно изявление на бившия президент. В изявление по телевизията миналия месец той заяви, че Русия "я чака разпад, ако се осмели да нападне някоя от западните държави, например Полша".

Междувременно в Северодвинск, Архангелска област, избухна пожар в атомната подводница "Антей". Тя е на ремонт и за щастие атомният ѝ реактор е бил изключен още в началото на плановата поправка преди няколко години. На борда е нямало и оръжия.

Според агенция Интерфакс на борда на "Антей" 949А няма оръжия, нито горивно-смазочни материали. Огънят пламнал по време на заваръчни работи, от които се запалила част от изолацията. Пожарът вече е локализиран. Според предварителното разследване той е избухнал поради нарушаване на правилата за безопасност.

Крим е готов да приеме руско ядрено оръжие

Крим ще подкрепи решението за разполагане на ядрено оръжие на своя територия, когато това решение бъде взето в Москва. Това каза мини...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа