Лондон няма да разреши на Асандж да напусне еквадорското посолство

4328
Лондон няма да разреши на Асандж да напусне еквадорското посолство

Великобритания няма да разреши на основателя на сайта Уикилийкс Джулиан Асандж да напусне свободно посолството на Еквадор, се казва в съобщение на Форин Офис след среща снощи с членове на еквадорското правителство в Кито.

"Трябва да сме напълно ясни относно факта, че ако получим искане за разрешително за напускане на г-н Асандж след като той получи политическо убежище (от Еквадор), то ще му бъде отказано съгласно правните ни задължения", се казва в поверителното съобщение, което еквадорското правителство разгласи снощи.

41-годишният Аснадж изчерпа всички юридически средства във Великобритания за оспорване на заповедта за екстрадиране, издадена в Швеция, където той е обвинен в изнасилване и сексуално посегателство. От 19 юни той се укрива в посолството на Еквадор в Лондон, където подаде молба за политическо убежище, за да избегне екстрадирането си.

Снощи Еквадор разкритикува "заплахата" на британските власти, че ще щурмуват посолството на страната в Лондон и допълни, че ще обяви решението си за исканото от Асандж убежище по-късно днес.

Редактор: Петър Проданов

Джереми Ренър може да изиграе Асандж

Актьорът Джереми Ренър, прочул се с участието си във филмите "Отмъстителите" и "Мисията невъзможна: Режим фантом", може да изиграе Джул...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com