Меркел: Неприемливо е британците да призовават за излизане от ЕС

26404
Меркел: Неприемливо е британците да призовават за излизане от ЕС
Снимка: Getty Images/ Guliver

Германският канцлер Ангела Меркел отправи остра критика към британците, които призовават за излизане от ЕС, пише британският в. The Daily Express.

В рамките на спора около кандидатурата на Жан-Клод Юнкер за председател на ЕК, Меркел заяви, че е „неприемливо” хората да призовават премиера Дейвид Камерън да изведе страната от ЕС, ако той не хареса кандидата, когото тя подкрепя.

Меркел е загрижена за оставането на Великобритания в ЕС

Германският канцлер Меркел увери днес, че е загрижена за оставането на Великобритания в ЕС, предаде Франс прес, цитирана от БТА. Изявл...

„Не споделям тези уговорки. Трябва да кажа, че несъмнено разглеждам като крайно безотговорно и неприемливо, когато някои хора безгрижно казват, че няма значение дали Великобритания е съгласна или не, или дори дали Великобритания ще остане член на ЕС или не", коментира Меркел.

Тя добави, че е "всичко друго, но не и безразлична" към бъдещето на Лондон в 28-членния блок, като посочи, че и британците, и ЕС извличат ползи от това членство.

Вчера пък президентът на САЩ Барак Обама заяви, че за Шотландия ще е по-добре да остане част от Великобритания и призова британците да не напускат Европейския съюз, предаде АФП. "Решението е в ръцете на шотландците", заяви държавният глава на срещата на Г7 по повод предстоящия в Шотландия референдум за независимост на 18 септември.

"Имаме дълбок интерес един от най-близките ни съюзници да остане силен, единен и ефективен партньор", каза Обама по повод настроенията на Великобритания да прекрати членството си в ЕС.

Дейвид Камерън изправи Великобритания срещу Юнкер в ЕС

Скандалите и раздорите в ЕС след отминалите евроизбори не стихват и през уикенда. Британският премиер Дейвид Камерън е предупредил, че ...

Великобритания има място на масата на един голям европейски проект. За мен е трудно да си представя, че проектът ще въври добре в нейно отсъствие. Трудно ми е също да си представя, че би било изгодно за Великобритания да бъде изключена от политическите решения, които имат огромно въздействие върху нейния политически и икономически живот", допълни американският президент.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа