Минута преди снижаването е имало връзка с екипажа на Airbus А-320

32986
Минута преди снижаването е имало връзка с екипажа на Airbus А-320
Снимка: Gettyimages.com

Френските диспечери да установили връзка с пилотите минута пред самолетът да започне да се снижава рязко. Това съобщи министърът на транспорта и екологията на Франция Сеголен Роаял.

„Диспечерът им е дал указание да запазят текущата височина от 11,4 хил. м и е получил утвърдителен отговор. В 10,31 ч . местно време на 24 март машината, без разрешение, е започнала да се снижава“, добавя още Роаял.

Намерената черна кутия на Airbus А-320 е повредена

Намерената на мястото на самолетната катастрофа във Франция, черна кутия е повредена, съобщи AFP.  Черната кутия бе намерена вчер...

От френското външно министерство обявиха, че ще разгледат всички версии за катастрофата, но терористичната атака - не е сред основните.

По-рано днес бе съобщено, че намерената на мястото на самолетната катастрофа във Франция, черна кутия е повредена, съобщи AFP. 

Черната кутия бе намерена вчера вечерта, но не беше ясно коя точно от двете е, дали тази, която записва разговорите на екипажа или която съдържа техническите параметри. Междувременно се изяснява националността на загиналите. МВнР на Казахстан потвърди за смъртта на трима свои граждани, родени през 1965, 1966 и 1989 година. Сред пътниците е имало и най-малко двама граждани на Австралия и други двама японци.

Airbus А-320 на авиокомпания Germanwings, извършващ полет от Барселона за Дюселдорф се разби в Южна Франция на 24 март. На борда му имаше 150 души, за които се предполага, че са загинали.

Бивш пилот от Авиоотряд 28: Имало е проблем със самолета на Germanwings

Можем да кажем следното със сигурност – самолетът се е снижавал с постоянна скорост. Тук можем да говорим евентуално за декомпрес...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа