Може би за последно ЕС удължава санкциите срещу Русия

712
Може би за последно ЕС удължава санкциите срещу Русия
Снимка: Getty Images

Сегашното удължаване на санкциите срещу Русия може би ще е последното, ЕС вероятно ще отиде на отстъпки.

В ЕС все по-често стигали до извода, че санкциите не са постигнали целите си и, въпреки това, че страните от Източна Европа се застъпват за тяхното ожесточаване, Франция, Италия и Германия са готови да тръгнат към Москва.

Оланд допуска поетапна отмяна на санкциите срещу Русия

Френският президент Франсоа Оланд допуска постепенната отмяна на санкциите, наложени на Русия, но само в случай, че тя изпълни Минските...

Списание Spiegel цитира изказване на външния министър Франк-Валтер Щайнмайер, който още през месец май говори за възможни отстъпки по отношение на Русия, обвързани с реализирането на конкретни части от Минските споразумения. При това, отбелязваа списанието, изпълнението на тези договорености зависи и от украинската страна, която е заинтересована от постоянното продължаване на рестриктивните мерки срещу Москва.

Колкото и да е парадоксално, но от Spiegel допускат, че санкциите са изгодни и за руското ръководство. „Те позволяват на Путин да отвлича вниманието от вътрешните проблеми чрез провеждане на агресивна външна политика.“ Според автора по украинския конфликт Москва била отстъпила само „с един милиметър“, позицията си по Крим не е променила, а тръгна на задълбочаване на противопоставянето – например въведе хибридната война в киберпространството и извършва провокация срещу самолети на НАТО.

Също така е подчертано, че аргументите на италианския премиер Матео Ренци за необходимостта от руско участие при разрешаването на сирийския конфликт, стават все по-убедителни. „Бежанската криза е в списъка с проблеми на ЕС на доста по-предна позиция, отколкото украинските проблеми“.

На 21 юни представители на страните от ЕС се договориха за продължаване на санкциите срещу Русия. Лента.Ру коментира, че президентът на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер смята въпросът за продължаване на санкциите за решен, но след половин година режимът на санкции може да бъде отслабен.

800 000 лева глоби от Община Варна са отнесли сметопочистващите фирми

Община Варна е наложила санкции за над 800 000 лева на сметопочистващите фирми. Санкционирани са всички фирми, които отговарят за чисто...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа