Москва удари Мариупол с вакумни бомби: Руските жертви са около 10 000 (ВИДЕО)

37382
Москва удари Мариупол с вакумни бомби: Руските жертви са около 10 000 (ВИДЕО)
Снимка: Screenshot

Най-малко осем души загинаха при атентата в търговски център в северозападен Киев. 10-етажната сграда е напълно разрушена при взрива. Русия твърди, че молът е бил използван за съхранение на ракетни системи. Кметът на Киев Виталий Кличко обявява нов полицейски час за столицата от 20:00 до сряда сутринта.

Русия засилва въздушните операции

Русия засилва военните операции по въздуха и морето, докато се бори да обърне хода на войната в Украйна, където ожесточената отбрана на Киев спира инвазията, казва Пентагонът.

Кадри, публикувани от Управлението на народната милиция на ДНР, показаха действаща артилерийска установка ТОС-1, която изстрелва ракети с вакуумни заряди по украинския град Мариупол. Термобаричното оръжие, известно още като вакуумна бомба, е по-мощно от другите конвенционални оръжия. Вече няма съмнения, че Русия го използва във войната.

По пристанището на южния украински град са изстреляни дузина такива ракети, а земята около установката пламна. Смята се, че вакуумна бомба е била употребена и срещу Чернигов на 4-ти март.

Термобаричните или горивно-въздушни боеприпаси развиват изключително висока температура. Повечето обичайни взривни устройства използват смесица от гориво и окислител, за да предизвикат експлозия, докато вакуумните бомби са пълни почти изцяло със запалително вещество и използват като окислител кислорода във въздуха.

"Комсомолская правда: Русия е загубила близо 10 хил. войници в Украйна"

Гаф на водеща руска медия даде възможност на света да научи, че украинските оценки за загубите в жива сила, нанесени на окупатора, са слабо завишени и са много близо до истината. “Комсомолская правда” публикува, а след това свали доклад, според който Министерството на отбраната е регистрирало 9 861 смъртни случаи във войната в Украйна. Украинците твърдят, че са убили около 12 000 руски войници. Според руското министерство на отбраната при специалната операция в Украйна руските въоръжени сили са изгубили 9 861 човека убити и 16 153 ранени.

Зеленски към европейските лидери: Спрете всяка търговия с Русия (ВИДЕО)

Украинският президент Володимир Зеленски призова европейските лидери днес да преустановят всякаква търговия с Русия в рамките на усилия...

”Анализ, извършен от CNN, на HTML кода на сайта показва, че материалът е публикуван в понеделник в 00:09 часа московско време. Скоро след 21:56 часа московско време статията е била преработена и от нея са премахнати всички препратки за броя на убитите.“Осъвременяването” на статията стана малко, след като тя започна да привлича вниманието, което е видно от постовете на потребителите. Русия не е давала официални данни за загубите си в Украйна от 2 март. Публикуваната от “Комсомолская правда” информация кореспондира и на оценките на министерството на отбраната на САЩ, които бяха за около 10 000 убити.

След преработката на статията руската медия публикува съобщение, че “достъпът до администраторския интерфейс е бил хакнат” и че “в публикацията е имало вкаран неверен материал”. Невярното съдържание било отстранено веднага. Посоченият по-горе анализ обаче показва, че това е станало чак след 21 часа.

Ето как руските "Алигатори" Ка-52 унищожиха украински танк с ракета "Вихър" (ВИДЕО)

Руското министерство на отбраната съобщи, че хеликоптерите са поразили украинската бойна машина от разстояние над 7000 метра. Ведомство...

Решаваща седмица за Запада 

Президентът Джо Байдън разговаря по телефона с лидерите на Великобритания, Франция, Германия и Италия, преди да присъстват на срещите на върха на НАТО и ЕС, последвани от пътуване до Полша, в решаващата седмица за отговора на Запада на руската инвазия в Украйна.

Байдън: Путин обмисля използването на химически оръжия в Украйна

Обвиненията на Русия, че Киев има биологични и химически оръжия, не отговарят на истината и са индикация, че самият руски президент Владимир Путин обмисля използването на такива оръжия в Украйна, заяви американският президент Джо Байдън, предаде Ройтерс. Байдън не представи никакви доказателства в подкрепа на твърденията си.

“Гърбът на Путин опря до стената и сега той говори за нови “фалшиви флагове”, като твърди, че САЩ разполагат с биологични и химически оръжия в Европа, което просто не отговаря на истината. Русия твърди също, че Украйна разполага с биологични и химически оръжия. Това е ясен знак, че Путин обмисля използването и на двата вида оръжие”, изтъкна американският президент. Миналата седмица Русия вдигна много шум покрай уж намерени доказателства за разработки на такова оръжие, но при представянето на “доказателствата” в ООН, тя пожъна предимно ирония.

Борел: В Мариупол е извършено огромно военно престъпление

"Това, което се случва в Мариупол, е масивно военно престъпление. Безразборните бомбардировки опустошават града и убиват всички". Това ...

Русия размаха пръст на САЩ заради думи на Байдън

Русия извика посланика на САЩ в Москва в знак на протест срещу думите на Байдън за колегата му Владимир Путин, който го нарече "военнопрестъпник". „Подобни изявления на американския президент, които не са достойни за високопоставен държавник, поставят руско-американските отношения на ръба на разрив“, казват от външното министерство.

Близо 3,5 милиона са вече бежанците от Украйна

Близо 3,5 милиона украинци вече са избягали от родината си след нахлуването на Русия. Поне 10 милиона души са напуснали дома си в страната и са се преселили на друго място в нея, сочат данните на ООН.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

25 хиляди са депортираните в Русия украинци: Принуждават ги да вземат руски паспорт

Няма удар с дрон, но има двама ранени висши руски милиционери: Руската действителност

Чехия разкри руска операция за евроизборите, санкционира кумеца на Путин

Буданов: Русия със сигурност знаеше за подготовката на терористична атака от 15 февруари

Никой не работи истински Русия да бъде победена в Украйна: Силни думи (ВИДЕО)

Путин убеждава войниците си, че няма да се бият с НАТО (ВИДЕО)

"Луфтханза" прекратява стачките

Силен трус разлюля Северна Италия

Да сринем Харков квартал по квартал: Призив на пропагандист номер 1 на Русия (ВИДЕО)

Рекорден брой мигранти са отишли във Великобритания

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа