МВФ доволен от Италия

3266
МВФ доволен от Италия

Международният валутен фонд призова премиера на Италия Марио Монти да продължи с реформите за стимулирането на икономическия растеж.

От фонда посочват в официално становище след края на редовната мисия в Рим, че страната е на прав път и не може да си позволи „отклонение от поетия курс“. Директорът на европейския отдел на МВФ Реза Могадам подкрепи Монти, като посочи, че въведените от правителството му политики са внесли забележителна стабилност в сравнение с миналата година.

Италия: Трябва да спрем имигрантите

Министърът на вътрешните работи на Италия Анна Мария Канчелиери смята, че е необходимо да се ограничи потокът от имигранти, тъй като, з...

Италия обаче все още е изправена пред тежка рецесия, която би могла да спъне изпълнението на заложените фискални цели, предупреди Могадам. МВФ потвърди прогнозата си, че италианската икономика ще се свие с 1,9% през 2012 г.

През първото тримесечие брутният вътрешен продукт на страната отбеляза спад от 0,8 на сто. От фонда обаче не смятат, че правителството трябва да предприеме допълнителни бюджетни корекции извън направените до момента съкращения на публичните разходи.

Редактор: Георги Иванов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com