На какво ни научи СССР за оцеляване при недостиг заради коронавирус

8990
На какво ни научи СССР за оцеляване при недостиг заради коронавирус
Снимка: Getty Images/Guliver

Разпространението на коронавируса доведе до сериозни промени във всекидневието ни. Тогава са приложими всякакви мерки, защо не и такива от отминалите съветски времена! Дръпнете се, капиталисти, нека този наръчник от съветските времена ви научи как се действа!

Готовност за бой заради тоалетна хартия, паническо струпване в супермаркети? Вие сте извън контрол и заради вас всички ще попаднем под полицейски час.

Празни рафтове, без тоалетна хартия, забрани за събирания на обществени места - просто добавете периодично изключване на тока, сварете гореща вода и вие сте в моето детство в СССР. Тренирам за това още от раждането си. Ето съветите за оцеляване при дефицит на стоки поради коронавируса, събрани от Зоя Шефталович, Politico, преведени от БГНЕС.

1. Ако има опашка, присъединете се към нея.

Няма значение какво има на другия край - дезинфектант за ръце, кърпички, паста, една група, която все още обикаля в Европа. По думите на баба ми, ако не си струваше да се редиш, нямаше да има ред. Уверете се, че сте се запасили с дълготрайни продукти като тестени изделия, ориз, консервирани зеленчуци и плодове, бобови и овесени ядки. Вашият фризер е вашият хляб и масло - буквално, там трябва да съхранявате хляба и маслото си. Млякото на прах е ваш приятел.

Не се ли нуждаете от тоалетна хартия точно тази секунда? Скоро - все пак по-рано, ако вашият работодател ви накара да работите от вкъщи - и кой знае кога ще имате възможност за купуване на резерви. Но ако не можете да вземете тоалетна хартия ...

2. Импровизирайте

Италианци пеят от прозорците си, за да повдигнат духа си (ВИДЕО)

В момента ситуацията в Италия трудно може да се опише с една дума, след като страната е блокирана заради бързото разпространение на кор...

Ако съществува едно нещо, на което ме научи израстването в СССР, то е, че ако имаш вестник, имаш тоалетна хартия. Ако имате книги, имате тоалетна хартия. Ако имате течаща вода, имате тоалетна хартия. По дяволите, ако имаш листа по дърветата, имаш тоалетна хартия.

Няма дезинфектант за ръце? Със сигурност има метилов спирт в местния магазин за хардуер или по дяволите, парче сапун работи чудесно. Няма кърпички? Какво е стар чаршаф, ако не сто малки носни кърпички. Няма пелени? Кърпите ще свършат работа. Не знаете как да готвите? Замразени зеленчуци плюс кубче бульон се равнява на питателна супа. Ако всичко друго се провали, направете си храна за кучета и хапнете кутийка печен фасул.

3. Организирайте

Когато рафтовете са празни, имате нужда от приятели, за да се справите. Поддържайте връзка, стартирайте група в WhatsApp, уведомете приятелите си от какво имате нужда. Погледнете извън рамката - ще ви трябват хора, които ходят за рядко намиращи се неща из целия град. Имате по-възрастни членове на семейството и приятели? Обадете им се, вижте от какво имат нужда, направете онлайн поръчка, откажете доставка - не позволявайте недостигът да им отнеме достойнството.

4. Намерете си приятели на високи места

PornHub с премиум акаунти на италианците в карантина

Най-големият порносайт в света мира PornHub даде безплатни премиум акаунти на италианците, които са в карантина заради коронавируса.&nb...

Става ли дума да другаруваш с еврократи и правителствени служители? Всъщност приемащи в лекарските кабинети, магазинери, фармацевти - това са приятелите, от които се нуждаеш в момент като този. Приятели, които ще ви кажат, когато рафтовете се презареждат, приятели, които може да скрият пакет кърпички или някакъв дезинфектант, приятели, които ще имат неща, които си струва да размените. Говорейки за това ...

5. Научете какво си струва

Парите не са цар. Научете истинската стойност на ежедневните предмети. Понякога това, което липсва, не е покупателната способност, а нещата, които искате да купите, защото понякога най-евтините артикули струват най-много.

6. Избягвайте тълпите

С изключение на всички важни опашки, избягвайте всички големи събирания. Освен очевидните последици за здравето, какво получаваш, когато минаваш през тълпа с недостиг на кофеин и сън и високи нива на стрес? Получаваш бунт, ето какво. И не искате да сте там, когато водните оръдия се задействат.

Съвети за спасение от корона(мисли)

Наскоро прочетох, че заради новия вирус продажбите на романа "Чумата" от Албер Камю във Франция и Италия са скочили осезаемо. Тоест "ко...

7. Използвайте въображението си

Това романтично бягство в Италия може да не се случи. Ние в Съветите така или иначе не ходехме никъде - освен ако приятелите ни по високите места не можеха да получат документите ни - така че вместо това използвахме въображението си. Хвърлете замразена пица във фурната, открийте сериала "Гомора" в Netflix – и на практика сте в Неапол.

8. Не забравяйте да се смеете

Празните рафтове депресират. Пандемиите са страшни. Смейте се, където и когато можете.

ОЩЕ: Оптимистично за коронавируса

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Важна стъпка: Еврокомисарят Илва Йохансон с коментар за приемането ни в Шенген

Борел: По-евтино е да се купи Patriot, отколкото да се възстанови разрушена от руснаците ТЕЦ

Когато самолетите са 1:30, а снарядите 1:10, нямаме шанс за победа: Зеленски

Над 200 екзотични животни загинаха след ужасяващ пожар в зоопарка в Крим (ВИДЕО)

Вторият след Путин посочи Украйна като виновна за атаката в "Крокус Сити Хол"

Не радар, а гевгир: Украинските дронове са сринали мощен руски радар за 100 млн.долара

Безшумна подводница собствено производство: Украйна скоро може да я има в арсенала си (ВИДЕО)

Ритат го паднал на земята: Скандал с полицейско насилие в Русия (ВИДЕО)

Унищожиха Триполската ТЕЦ, защото имахме 0 ракети: Зеленски

Рекорд от бягащи от задължителна военна служба в Русия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com