Наесен започва полагането на тръбите за "Южен поток"

18031
Наесен започва полагането на тръбите за "Южен поток"

Компанията South Stream Transport B.V. планира тази есен да започне полагането в морето на първата отсечка от газопровода "Южен поток". Това гласи съобщението на компанията оператор на морската част от проекта, огласено след заседанието на наблюдателния съвет на South Stream Transport B.V.

Полагането ще започне след заваряването на тръбните секции на специалния кораб Castoro Sei в българското пристанище Бургас. Този май там бяха доставени първите тръби за морския участък на газопровода, информира БГНЕС.

И Словения защити "Южен поток"

Словения се обявява за реализирането на проекта "Южен поток" на своята територия, обяви словенският външен министър Карл Ерявец след ...

Междувременно компанията South Stream сключи договор с фирма "Центъргаз" за строителството на газопровода "Южен поток" на територията на Сърбия, предаде ИТАР-ТАСС.

"Центъргаз" е многопрофилен инвестиционно-строителен холдинг, дъщерна компания на групата "Газпром". Тя ще се заеме с проектирането, доставката на оборудването и материалите, строително-монтажните работи, обучението на персонала и въвеждането на "Южен поток" в експлоатация на територията на Сърбия.

Условията на договора предвиждат като подизпълнители за отделните видове строителни работи да бъдат привличани сръбски компании, информира БТА.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа