Нападенията срещу чужденци в Германия зачестяват

21091
Нападенията срещу чужденци в Германия зачестяват
Снимка: Getty Images / Guliver

Нападенията срещу чужденци, политическото насилие и ислямската агресия в Германия са се увеличили, съобщи правителството в ежегодния си доклад, предаде БГНЕС.

Нападенията срещу чужденци, извършвани от крайната десница, са нараснали с 20,4% до 473 инцидента миналата година, съобщи Федералната служба за защита на Конституцията, вътрешното разузнаване. "Много ме тревожи, че крайнодесните постоянно опитват да отровят атмосферата за чужденците, като подклаждат страхове и предразсъдъци срещу търсещите убежище", съобщи министърът на вътрешните работи Томас де Мезиер.

Актовете на насилие дело на крайнолеви групировки са нараствали с над 26% до 1110, се посочва в доклада за 2013 г. Атаките на крайнолевите срещу полицията са се увеличили с 34%, а актовете на насилие срещу крайнодесни групировки – с близо 40%. "Не можем да приемем увеличаването на актовете на насилие. Ще използваме всички средства на конституционната държава срещу извършителите на насилие", заяви вътрешният министър.

Броят на крайнодесните екстремисти, за които се знае, че са готови да използват насилие, е останал непроменен, около 9600 души, докато броят на радикалните крайнолеви активисти леко е намалял до 27 700. В същото време са се увеличи членовете на ислямистки екстремистки групировки заради конфликта в Сирия.

В доклада се отбелязва, че "до началото но 2014 г. над 270 германски ислямисти или ислямисти от Германия са пътували в Сирия, за да участват в боевете или да подкрепят по един или друг начин съпротивата срещу режима на президента Башар Асад, тенденция, която няма признаци да изчезне".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа