Не е имало 65 украински военнопленници, а ракети на борда на разбилия се Ил-76: Аргументи защо е така (ВИДЕО)

8573
Не е имало 65 украински военнопленници, а ракети на борда на разбилия се Ил-76: Аргументи защо е така (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

Украинският военен експерт Александър Коваленко се усъмни и даде аргументи защо счита руската информация за украински военнопленници на борда на разбилия се руски военнотранспортен Ил-76 в Белгородска област за лъжа: Ил-76 се разби в Белгород: Има взрив, дали не е свален? (ВИДЕО)

Украински военнопленници на борда на разбилия се Ил-76

На база на досега видените видеокадри и снимки, Коваленко прави анализ и изказва аргументи защо счита, че руснаците лъжат за самолета:

  1. На снимките досега не се виждат разпръснати тела или останки на тела, а уж са загинали 65 украински военнопленници и общо 74 души - трима придружители и още 6 души екипаж. Да няма видимо нито едно тяло или останки е в рамките на много малко вероятното.
  2. Трима охранители за 65 украински затворници т.е. пада се по един "придружител" на 21 души, а остават дори 2-ма отгоре - изглежда нереалистично, според Коваленко.
  3. Видеокадри показват огромен взрив при самата катастрофа - този факт е в подкрепа на версията, че самолетът е превозвал взривни вещества (ракети С-300). След падането му не е останало нищо, а части от фюзелажа му са разпръснати из полето, тоест след падането и удара в земята е имало и мощна детонация, вероятно боеприпаси, разсъждава Коваленко отново на база снимките, публикувани в различни руски телеграм канали: Твърдение на руското военно министерство: На борда на падналия Ил-76 е имало 65-ма украински военнопленници (СНИМКИ)
  4. По данни от Flight Radar вече е известен маршрутът на самолета - бордови номер RA-78830, който е прелетял през Египет, преди това през Саудитска Арабия, преди това през Червено море и Иран. Той изчезна от радарите близо до Сирия и след това отлита за Белгород. После се отклонява в североизточна посока, след което се разбива край Яблоново (КАРТА). Как така самолет с маршрут Иран - Саудитска Арабия - Египет - Белгород ще превозва украински военнопленници и какви са тези военнопленници? Всъщност, детайлните данни от FlightRadar показват следното - на 20-ти януари, 2024 година самолетът лети от Москва и с едно кацане влиза в Иран и стига до крайбрежието. На 23-ти извършва полет във вътрешността на Иран, като полетът на тази дата изглежда странно, сякаш отново самолетът е изключвал транспондера си (КАРТА). Вече на 24-ти е извършен полета от Иран, през Саудитска Арабия, Египет и машината изчезва от радарите във въздушното пространство на Сирия, над Средиземно море, за да се появи после в Белгород. При всички тези полети, възникват въпросите - превозвал ли е и какво самолетът до Иран? Превозвал ли е и какво от Иран за Русия и защо през маршрут във въздушното пространство на държави, които са приятелски настроени към Руската федерация:

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Журналистът Валери Тодоров: Владимир Путин готви военна офанзива през лятото

От хуманни съображения: Обединеното кралство забрани износа на живи животни

Блинкен за студентите от Мариупол: Те са пример за духа и смелостта на Украйна

Еманюел Макрон препоръчва: Посетете Варна

Крал Чарлз представи новия си портрет - първи след коронацията

Задържаха и биха опозиционен лидер в Грузия (ВИДЕО)

Заради руската заплаха: Полша инвестира 25 млн. долара в разузнаване

Харков: 17 ранени след удар по 12-етажна сграда, сред тях 2 деца (ВИДЕО)

Крал Чарлз III разкри неочакван страничен ефект от лечението на рак

Бягство от затвора във Франция: Вижте кадри от стрелбата по надзирателите (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа