Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Неволя: В Оренбург построиха сами дига срещу наводнението, може да им я бутнат (ВИДЕО)

16 април 2024, 07:16 часа • 2311 прочитания

Жители на село, намиращо се в Оренбургска област, построиха сами дига, за да се защитят от прииждащата от река Урал вода. Според руския опозиционен информационен телеграм канал ASTRA, всичко това е струвало само около 6000 долара (420 000 рубли) – за 1,5 километра дължина. Местните хора обаче събрали 3 000 000 рубли, според "Новости Оренбург".

Дигата е факт, макар че местните, които са я издигнали, твърдят, че руски чиновници ги предупредили, че това е незаконно. Незаконността означава, че съоръжението може да бъде съборено.

Още: Ще ви избесим: В Оренбург гневът към руските власти се надига (ВИДЕО)

Междувременно, само в Орск местният язовир струва около 9 млн. долара – за 12 километра дължина и около 6 метра височина. Само че язовирната стена беше пробита на няколко места от река Урал, а на всичкото отгоре излезе информация, че по проект стената е трябвало да бъде 10 метра висока, защото исторически е имало данни за такова ниво на Урал в миналото. Защо обаче височината е наполовина: Кметът на наводнения Орск си купи апартамент в Дубай за 33 милиона рубли (СНИМКИ)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес