Оцелелият пилот на руския самолет: Турция не ни предупреди

7750
Оцелелият пилот на руския самолет: Турция не ни предупреди
Снимка: iStock/Guliver

Оцелелият руски пилот на сваления руски самолет Су-24 е заявил, че Турция не е предупреждавала екипажа, че е преминал границите ѝ, предаде РИА Новости.

„Нямаше никакво предупреждение – нито по радиостанцията, нито визуално. Въобще не бе установен никакъв контакт. Ние изпълнявахме боен полет в нормален режим", казва пилотът.

Медведев "прескочи" Лавров, Турция защитавала "Ислямска държава"

Противно на помирителния тон на руския външен министър Сергей Лавров, руският премиер Дмитрий Медведев направи много рязко и твърдо изк...

По думите му трябва да се има предвид каква е скоростта на бомбардировача и каква на изтребителя Ф-16. "Ако са искали да ни предупредят, биха могли да поемат паралелен курс, да заемат позиция до нас и да се покажат. Нищо подобно не се случи. Ракетата се вряза в опашката на самолета ни внезапно. Ние дори не сме я видели, така че да направим противоракетна маневра“, заявил е той..

Вчера турските ВВС заявиха, че руският бомбардировач е бил предупреден 5 пъти в рамките на 10 минути, че е навлязъл в турското въздушно пространство.

Свалянето на самолета предизвика напрежение между Москва и Анкара. Днес обаче руският външен министър Сергей Лавров заяви, че Русия не смята да воюва с Турция, но ще преосмисли отношенията си с нея.

ДПС и БСП се сдърпаха жестоко заради сваления руски самолет

Безспорен факт е, че през последния месец руската авиация нарушава многократно турското въздушно пространство. Това е станало след мног...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа