Одобрението за Оланд рекордно ниско от година насам

3681
Одобрението за Оланд рекордно ниско от година насам
Снимка: Getty Images / Guliver

Одобрението за френския президент Франсоа Оланд и за министър-председателя на страната Манюел Валс отбеляза спад като за Оланд това са най-ниските резултати от година насам. Това показва проучване на социологическата агенция „Ifop“, цитирано от агенция Ройтерс и БГНЕС.

За един месец хората, доволни от управлението на държавния глава са намалели с три процента до 20%. Значително се е понижило и одобрението за държавния глава от началото на годината, когато то е било 29%.

Намалява и подкрепата за премиера Маниюел Валс като тя е вече 36% - с три по-ниско от миналия месец. От началото на годината също се забелязва значително понижение – през януари тя е била 53%.

Проучването на „Ifop“ е било извършено в периода 9-17 октомври между 1969 души.

Непопулярността на държавния глава, вътрешни разделения и отцепвания на други леви формации могат да доведат до по-лоши шансове за представяне на Социалистическата партия на предстоящите регионални избори през декември, предвещавайки и лоши резултати на президентските избори през 2017 г.

Според друго допитване от миналата седмица на агенция „Elabe“ Социалистическата партия на Оланд ще се нареди на трето място на регионалните избори, веднага след консервативната „Републиканците“ и крайнодесния Национален фронт. Социалистите губят всички големи избори във Франция – вътрешни или европейски, от идването на Оланд на власт през 2012 г.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com