X
 
 

Официално: Очаква се оставката на Матео Ренци

349 0
Официално: Очаква се оставката на Матео Ренци
Снимка: Getty Images/Guliver
Италианският премиер Матео Ренци обяви, че ще подаде официално оставката си тази вечер (07.12.16 г.) в 1800 GMT (20 ч. българско време), след като по-рано днес парламентът в страната прие бюджета за 2017 г. Това предаде БГНЕС.

Лявоцентристкия лидер обяви, че ще се оттегли от поста след окончателното гласуване на закона, което стана по-рано днес (07.12.16 г.). „Законът за бюджета беше приет. Официалната оставка ще е в 19 ч. (местно време – бел. ред.). Благодаря на всички и да живее Италия“, написа премиерът в оставка в Туитър.

Италианският президент призова за спокойствие след оставката на Ренци

Италианският президент Серджо Матарела призова за спокойствие след оставката на премиера Матео Ренци, който изгуби ключовия референдум ...

Бюджетът беше одобрен с вот на доверие в Сената от 173 сенатори срещу 108 против.

По-рано имаше слухове, че Ренци ще се оттегли в петък (09.12.16 г.), тъй като четвъртък е национален празник в Италия, давайки повече време за действие на своята партия. По-късно днес ръководството на Демократическата партия ще проведе среща, на която ще се решат бъдещите действия на политическата сила.

Партията страда от вътрешно разделение, което си пролича по време на опитите на Ренци да прокара исканите реформи в конституцията.

Очаква се следващите парламентарни избори в страната да се проведат през февруари 2018 г., но опозицията иска това да стане по-рано.

В Италия очакват оставка на Ренци, ако референдумът им не мине

Ако утрешният референдум за конституционни промени в Италия не премине успешно, италианският премиер Матео Ренци най-вероятно ще подаде...

 

Actualno.com

Етикети: