Омазани до ушите, руснаците бяха посрещнати от украински дронове: Ключов епизод в битката за Авдеевка (ВИДЕО)

12979
Омазани до ушите, руснаците бяха посрещнати от украински дронове: Ключов епизод в битката за Авдеевка (ВИДЕО)
Снимка: Генеральний штаб ЗСУ/украински генщаб

Руската армия е използвала канализацията в Авдеевка, за да направи пробив в югоизточната градска част на населеното място. Тази информация споделиха вече няколко различни източника, а списание Forbes ѝ обърна по-подробно внимание.

Битката за Авдеевка

В началото руснаците опитаха да превземат Авдеевка на щурм – не стана. След това опитаха да обкръжат града – и досега не става. В последно време руската армия опитва да влезе в Авдеевка откъм град Донецк, за да започне постепенно да превзема града с боеве в градски условия – както се случи с Бахмут, анализира Forbes: Русия отвори нов фронт в Украйна в опит да превземе Купянск (ВИДЕО)

(КАРТА) Примерът от последните дни – почивният комплекс "Царски лов". Руската информация за там е, че комплексът е вече под руски контрол – особено силно това повтаря създаденият от бившия говорител на руското военно министерство Михаил Звинчук руски военен телеграм канал "Рибар". Има и допълнителни видеокадри, подсказващи, че руските войници са успели да стигнат и по-напред от това, за което пише британската медия - по улица "Спортна" (геолокализация):

Прочитът на Forbes е по-различен: "Малка група руски войници излезе от канализацията, изцапана с изпражнения, и незабавно беше ударена от украински дронове. Атаката на канализацията, насочена към участъка "Царски лов" в Авдеевка, е последният провал в битка, пълна с такива".

Британското издание отбелязва, че руският план за тази част на града е да бъде превзета т.нар. позиция "Зенит" - бункер за противовъздушна отбрана от Студената война, който украинците са превърнали в истинска крепост. Позицията се намира на север-североизток от "Царски лов": Анализ за риска при Авдеевка. Русия ръмжи към Дания (ВИДЕО)

Анализът какво се е случило е базиран на видеокадри от украинските оператори на военни дронове Chrone Group. "Омазани в лай*а, руснаците се изкачват в района на "Царски лов" и се опитват да излязат на слънце в предградията на Авдеевка", гласи констатация във видеото. Какво се случва – видеото е показателно:

Заключението на Forbes за Авдеевка

Все още е възможно, след цялото това време и всички загуби, руските части най-накрая да успеят да изтласкат украинците от руините на Авдеевка – като най-накрая да заобиколят и отрежат града, или като си пробият път през южните предградия. Но в този момент би било трудно да се опише бъдещото руско завладяване на Авдеевка като победа. Превземането на града би преместило фронтовата линия с няколко километра в най-добрия случай в полза на Русия. Това на цената на десетки хиляди жертви добре ли е?

Струва си да се отбележи, че само преди няколко седмици естонското министерство на отбраната заключи, че украинските сили могат да тушират сегашния руски военен потенциал като убият или осакатят 100 000 руснаци през 2024 г. Битката за Авдеевка вече е струвала на руснаците минимум над 10 000 жертви (убити и ранени) и то без да броим скорошните зимни месеци (декември и януари), за които още няма оценки: Разсекретени данни разкриха чудовищни руски загуби край Авдеевка

Източник: Forbes

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Русия води война в сянка срещу цяла Европа: Премиерът на Естония

Воюваш за ДНР, няма пари: Рониш сълзи пред Путин (ВИДЕО)

Шаламанов: Смените на Путин не са добри за Украйна, защото са правилни решения

Атака с дронове: Руски влак дерайлира, пламнали са вагони с гориво (ВИДЕО)

Анализатор: САЩ се подготвят за възможно най-лошия сценарий в Украйна

В опит да намали миграцията: Германия ограничава паричните обезщетения за търсещите убежище

Руските доброволци се бият срещу руската армия: Новините от Харков (ВИДЕО)

Сам срещу четирима: Украински войник застреля в близък бой атакуващи го руснаци (ВИДЕО, 18+)

Руски генерал е арестуван, неясно какво е обвинението

Първите F-16 от Дания ще пристигнат в Украйна до месец*

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com