Опечалени в Ница освиркаха бурно френския премиер

2742
Опечалени в Ница освиркаха бурно френския премиер
Снимка: Getty Images/Guliver

Френският премиер Манюел Валс беше посрещнат с освирквания преди траурната служба в памет на 84-те жертви на терористичния акт в Ница, предаде BBC.

“Убиец“ и „Оставка“ бяха най-честите възгласи, отправени към Валс. Припомняме, че той застъпи тезата, че атентаторът от Ница се е радикализирал твърде бързо, за да могат да властите да реагират. Настроението на хората отразява и думите на бившия френски президент Никола Саркози, който обвини правителството в провал в сферата на сигурността и отбраната.

Проф. Чуков: Атентаторът от Ница се радикализира с пари, Турция е обезглавена

В момента, в който човек прочете биографията на атентатора от Ница (бел. ред. - Мохамед Булел), веднага нещо се набива на очи – и...

Междувременно френският вътрешен министър Бернар Казаньов продължава да твърди, че няма преки доказателства атентаторът от Ница Мохамед Лауеж Булел да е свързан с „Ислямска държава“ или с други терористични организации. Напълно е възможно ужасното му деяние да не е координиранто с по-голяма терористична мрежа, подчерта Казаньов. Според властите Булел се е радикализирал наскоро и много бързо, а „Ислямска държава“ заяви, че атентаторът се е вдъхновил от нейните идеи. Френски медии твърдят, че Булел е правил старателно проучване няколко дни преди да извърши масовото убийство.

Според френския телевизионен канал BFM-TV Булел се опитал да получи повече оръжие преди да извърши терористичното нападение в Ница. Това ставало ясно от SMS, който той е изпратил на друг човек. В хода на атентата Булел е разполагал единствено с пистолет 7,65 мм калибър. Ако информацията отговаря на истината, то тезата на официалните власти за липса на контакт с терористични мрежи не изглежда твърде достоверна.

Заради случилото се в Ница военни части ще бъдат разположени на популярни френски туристически обекти. Има вече шестима арестувани по случая, като съпругата на Булел беше задържана в петък (15 юли) за разпит и беше освободена в неделя (17 юли).

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа