Оптмизмът в Европа преди изборите за ЕП расте

10223
Оптмизмът в Европа преди изборите за ЕП расте
Снимка: Getty Images/Guliver

Две седмици преди изборите за Европейския парламент, нагласите на европейските граждани по основни икономически и политически въпроси започва да се подобрява, сочи проучване на „Евробарометър”.

По отношение на икономическото състояние на Стария континент 33% от европейците смятат, че моментната ситуация в европейската икономика е много добра. Това е ръст от 2% спрямо есента на миналата година. За сметка на това 65% смятат положението за лошо, което е спад от 3%. Оптимизмът се завръща в 20 страни-членки, включително Кипър и Италия.

За да бъде валиден вотът на евроизборите, трябва да изпълним шест условия

Точно както беше оповестено преди четири дни, Централната избирателна комисия пусна видеоклип, в който подробно се показва как трябва д...

Над 44% от европейците смятат, че най-лошото от финансовата и икономическата криза на Стария континент вече е отминало, а през есента на миналата година процентът е бил 40 на сто. 47% обаче смятат, че най-лошото предстои, но през есента на миналата година процентът е бил 50 на сто. Най-голям ръст на оптимизма в това отношение има в Кипър – 23%.

За пръв път от 10 години насам има и толкова много европейци, които вярват, че гласът им се чува от политиците. 37% от гражданите на ЕС мислят така, което е увеличение от 8% спрямо есента на миналата година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа