Отмениха делото срещу българина, който ритна жена в метрото в Берлин

2541
Отмениха делото срещу българина, който ритна жена в метрото в Берлин

Процесът срещу Светослав Стойков, който ритна жена без причина в метрото в Берлин миналата година, е отменен. Това реши съдът днес преди обяд, след като уважи оплакването на адвокатите на Стойков срещу една от съдебните заседателки.

Делото започна едва вчера и се очакваше да има присъда на 6 юли. Адвокатите на подсъдимия обаче протестираха срещу една от съдебните заседателки, като я обвиниха в расизъм и липса на обективност. Те прочетоха нейни писма до вестници от 2010 г., в които тя критикува и обижда младежите с чуждестранен произход. Адвокатката на Стойков отказа да се даде старт на делото, преди съдът да реши дали заседателката може да дава мнение.

Започна делото срещу българина, блъснал жена в берлинското метро

В Берлин днес започна процесът срещу Светослав Стойков. Мъжът бе арестуван през декември миналата година, след като ритна в гръб без ни...

Днес друг съдебен състав прие обвинението за основателно и отмени процеса. Съдебната заседателка е отзована. След като се намери нов член на журито, съдът има две седмици да го одобри. Ново дело е насрочено за 26 юни. Тогава евентуално ще бъде прочетен и обвинителният акт срещу Стойков. Той е съден за нанасяне на опасна телесна повреда, както и за два случая на ексхибиционизъм.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com