Папа Франциск призова вярващите да не превръщат парите и кариерата в смисъл на живота си

1923
Папа Франциск призова вярващите да не превръщат парите и кариерата в смисъл на живота си
Снимка: Getty Images / Guliver

В проповед за Богоявление папа Франциск посъветва вярващите да не превръщат гонитбата на кариера, пари или успех в смисъл на целия си живот, предаде Асошиейтед прес. Папата заяви, че хората често се справят, като имат само здраве, малко пари и малко развлечения. Той призова вярващите да помагат на бедните и да дават, без да очакват нищо в замяна.

На Богоявление много християнски църкви отбелязват тримата влъхви, които последвали пътеводната звезда, за да открият детето Исус. Франциск призова християните да се запитат: "Коя звезда сме избрали да следваме през живота си":

"Галъп": Путин и Тръмп с много различен имидж по света, папата - най-харесван

Ново проучване на водещата глобална асоциация „Галъп интернешънъл“ (GIA) в 55 страни по света показва значително повишаване...

Някои звезди може да са ярки, но не сочат пътя. Така е с успехите, парите, кариерата, почестите и удоволствията, когато те се превърнат в смисъл на живота ни, подчерта папата, предупреждавайки, че подобен път не води до мир и радост.

Добрите християни не трябва да стоят, чакайки нещата да се случат, а трябва да правят добро, без да им е поискано, заяви на Богоявленската литургия папа Франциск, цитиран от ДПА:

Исус позволи да бъде намерен от тези, които го търсеха, но за да го намерим, трябва да станем и да тръгнем - не да седим, а да поемаме рискове; не да стоим, а да потеглим на път.

Ако искаме да открием Исус, трябва да преодолеем страха си от поемане на рискове, самодоволството си и мързеливия отказ да поискаме повече от живота", добави папата. Той произнесе проповедта си по време на служба в базиликата "Св. Петър", на която присъстваха кардинали, епископи и други членове на духовенството. Той подкани събралите се да бъдат безкористни: Да правите добро, без да отчитате цената, дори без да е поискано, дори когато не печелите нищо, дори когато е неприятно: това иска Бог.

Папата: Фалшивите новини са грях

Папа Франциск разкритикува журналистите, които провокират скандали, гонят сензации и публикуват фалшиви новини, добавяйки, че това е &b...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com