ПАСЕ препоръчва предсрочни избори в Украйна

16589
ПАСЕ препоръчва предсрочни избори в Украйна
Снимка: Getty Images/Guliver

Парламентарната Асамблея на Съвета на Европа е подготвила проект за резолюция, в който се съдържа призив към Украйна относно провеждането на предсрочни парламентарни избори, съобщава Обозреватель.

„За да бъде гарантирано максимално представяне на политическите сили във Върховната Рада, което да доведе до по-голямо единство и стабилност в страната, трябва да се проведат в най-скоро време предсрочни парламентарни избори”, се посочва в проекта за резолюция.

В Донецк обявиха създаване на временно правителство

Един от водачите на проруските бунтовници в Донецк, Вадим Черняков, обяви създаването на "временно правителство на Република Донбас", п...

ПАСЕ не е открила никакви доказателства за аргументите, които Русия използва за оправдаване на своите действия в Украйна, заяви докладчикът на ПАСЕ по Украйна Мариета де Пурбе-Лундин, предаде Обозреватель.

„Сега съществува една заплаха за украинската демокрация - това е Русия. Тя се опитва да дестабилизира ситуацията в Украйна, да провали важните начинания за които се бори новото украинско правителство. А на украинските власти именно сега са необходими спокойни и благоприятни условия, за да се справи със сериозните вътрешни предизвикателства - промяна на конституцията, провеждане на президентски избори”, заяви Мариета де Пурбе-Лундин.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа